Liga Națională de Rugby a programat ieri, în debutul etapei a treia, două meciuri din grupa 1, partidele din celelalte grupe, 2 și 3, urmând să aibă loc săptămâna viitoare.
La București, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, CS Dinamo a întâlnit  campioana en-titre, CSM Știința Baia Mare, în al doilea meci al etapei.

Alb-roșii au început în forță, punând presiune pe apărarea ”zimbrilor”, astfel că în minutul 3 Williams Jondre a deschis scorul, dintr-o penalitate, 3-0. În minutul 9, Aleksandre Kalmakhelidze primește cartonaș galben pentru placaj în aer la Etienne Terblanche. Gazdele profită imediat de avantaj, Jondre trimite un balon de urmărire pentru Gabriel Pop, care marchează eseu, însă este anulat pe motiv de înainte la faza de la care a pornit inițial acțiunea. Jondre transformă o nouă penalitate și se face 6-0. Au urmat 10 minute de dominație maramureșeană, concretizată în puncte, astfel că după lovituri de pedeapsă transformate de Paul Popoaia ”zimbrii” au restabilit egalitatea, 6-6.

Jondre își aduce iar echipa în avantaj după ce transformă o nouă penalitate, 9-6. În minutul 25, Jason Tomane pătrunde spectaculos și culcă balonul în terenul de țintă; eseu anulat, arbitrii considerând că balonul a fost culcat pe brațul dinamovistului Terblanche. Cei care au în continuare ofensiva sunt tot maramureșenii care forțează eseul. Pierre Smith vede cartonașul galben, iar bucureștenii sunt nevoiți să evolueze în 14 jucători pentru 10 minute. Baia Mare continuă presiunea, și după mai multe puncte de fixare, Mihai Mureșan îl deschide foarte bine pe Kefentse Malo, care marchează eseu la colț, aducându-și echipa pentru prima dată la conducere: 11-9 pentru Baia Mare.

Repriza a doua aduce chiar la începutul acesteia prima încercare pentru Dinamo. Gabriel Pop marchează un eseu spectaculos, după o pasă din placaj a lui Joe Perez. Dinamo trece din nou în avantaj, 14-11. În minutul 54, Popoaia restabilește egalitatea, 14-14. Scorul se menține doar câteva minute pentru că Gabriel Pop face dubla, marcând a doua lui încercare în meci, iar Jondre transformă pentru 21-14. Popoaia ține scorul strâns punctând dintr-o penalitate, de la centrul terenului, 21-17. Dinamo dă replica imediat, după ce Terblanche pătrunde în forță și pasează lui Jondre Williams, care marchează la colț, tot el transformând, 28-17. Finalul de meci aparține tot gazdelor, Jondre închizând tabela dintr-o nouă penalitate, 31-17.

În celălalt meci al grupei desfășurat ieri, SCM USV Timișoara a învins-o pe CSU ELBI Cluj cu 47-10.

Este a doua înfrângere pentru ”zimbri”. În primul meci din grupa 1, CSM Știința a fost învinsă acasă de Steaua.

Sursă informații și foto: FRR

CITEȘTE ȘI: Fotbal – Liga 2 | Un singur scenariu: victoria

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.