În urmă cu 37 de zile, pe Stadionul Național Arcul de Triumf din capitală, campioana României, CSM Știința Baia Mare, avea să înregistreze cel mai usturător eșec al confruntărilor cu Dinamo din ultimii 16 ani, 17-31 (11-9), interval de timp în care ”zimbrii” nu au pierdut decât trei partide în fața dinamoviștilor. Victoria consistentă din runda precedentă, 52-28, repurtată pe terenul liderului Steaua București, era una dătătoare de speranțe în încercarea reducerii distanței față de primele trei clasate – Steaua (23 de puncte), Dinamo (18 puncte) și SCM Timișoara (15 puncte) în meciul de astăzi al ”zimbrilor”, acasă, cu Dinamo.

”Zimbrii” s-au văzuti conduși pe tabela de marcaj din minutul 4 (0-3). Bucuria “buldogilor” a fost însă de scurtă durată, pentru că în minutul 8 pilierul Mihai Dico reușește primul eseu al partidei, iar Alexandru Mihai Mureșan ridică scorul la 7-3. Dinamoviștii reușesc să revină în avantaj la jumătatea primei reprize, prin eseul lui Gabriel Pop (minutul 17) și transformarea lui Tudor Boldor, scor 7-10.

În minutul 34 pilierul de origine georgiană Revazi Dugladze culcă pentru a doua oară balonul în terenul de țintă advers, însă prețul acestei reușite este accidentare sa. Acesta este și momentul debutului în tricoul ”zimbrilor” al celui de-al șaptea gruzin din lot, Sandro Zubashvili (transferat la CSM Știința în urmă cu trei zile). La ultima fază a primei reprize, aripa sud-africană Kefentse Mahlo (cel ce avea să fie declarat omul meciului) mai trece un eseu în contul băimărenilor. S-a intrat la vestiare cu 21-10 pentru ”zimbri”.

Echipa lui Sosene Raymond Anesi începe repriza a doua mai motivată, trecându-și în cont un eseu prin fundașul samoan Joe Perez (minutul 55). Cea mai frumoasă fază a meciului se va consuma în minutul 69, atunci când centrul Jason Tomane recuperează un balon în propriul 22, pasează la aripa Mihai Lămboiu, iar acesta, după o cursă de peste 55 de metri, reușește cu un eseu să redea speranța obținerii unei victorii cu punct bonus ofensiv, scor 29-15. Calculele vor fi însă rapid spulberate de Florian Ciocoiu (minutul 73) și Joe Perez (minutul 80), cele două eseuri aducându-i pe dinamoviști la doar două puncte de ”zimbri”, scor 29-27. La ultima faza a jocului centrul Sione Fakaosilea mai pune încă cinci puncte de tabela de marcaj, iar Paul Popoaia, cu o transformare, stabilește scorul final, CSM Știința Baia Mare – Dinamo București 36-27 (21-10).

Cu trei victorii consecutive în campionat, campioana României revine în lupta pentru unul dintre primele locuri, etapa viitoare, cu cele două jocuri, CSM Știința Baia Mare – SCM Timișoara și CS Dinamo București – Steaua, fiind una hotărâtoare pentru configurația finală a acestei grupe.

Sursă informații și foto: CSM Știința Baia Mare

CITEȘTE ȘI: Fotbal – Liga 3 | CSM Sighet, în grafic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.