CSM Știința Baia Mare joacă mâine cu SCM USV Timișoara în semifinala Ligii Naționale de rugby. Cele două rivale și-au disputat și în sezonul trecut biletul de acces în finală, ”zimbrii” ieșind atunci învingători cu 11-9.

În sezonul regular, fiecare echipă și-a câștigat meciul de acasă

CSM Știința Baia Mare și SCM USV Timișoara se confruntă mâine pe Arena Zimbrilor în semifinala Ligii Naționale de rugby. Băimărenii pornesc ca favoriți în această semifinală nu doar pentru că au de partea lor avantajul terenului propriu. Dar au și evoluat recent pentru selecționata Romanian Wolves în Rugby Europe Super Cup, câștigând toate cele trei meciuri disputate în grupe. Timișorenii, de cealaltă parte, au jucat cel mai recent la finalul lui octombrie, când s-au impus cu 23-21 în București în fața steliștilor în semifinala Cupei României.

Dacă privim, însă, spre meciurile din sezonul regular, când cele două echipe și-au împărțit victoriile, atunci semifinala de mâine se anunță echilibrată. În sezonul regular, fiecare echipă a câștigat confruntarea de pe propriul teren: a fost 22-14 în Timișoara, respectiv 40-10 în Baia Mare.

Immelman: „Obiectivul nostru pentru semfinală este simplu, victorie”

„Obiectivul nostru pentru semfinală este simplu, victorie cu 1-0. Ca orice meci de play-off, nu trebuie să fie spectaculos, ci doar să-l câștigăm. Cred că echipa care va profita mai bine de șansa pe care o are va câștiga”, a declarat Nicolaas Immelman, căpitanul ”zimbrilor”, pentru site-ul Federației Române de Rugby.

Căpățînă: ”Nu există locul 2 pentru noi”

„Este un meci de care pe care, de totul sau nimic, nu există locul 2 pentru noi, singura opțiune este doar victoria. Știm pe cine înfruntăm, este echipa campioană, dar până la urmă trebuie să respectăm sportul, să ne respectăm pe noi ca sportivi și să dăm tot ce este mai bun pe teren”, a spus Eugen Căpățînă, căpitanul SCM USV Timișoara.

Partida dintre Baia Mare și Timișoara are loc pe Arena Zimbrilor mâine, de la ora 13:00. Este transmisă în direct pe TVR Cluj, TVR Timișoara și Rugby Tv. Învingătoarea va întâlni în finală echipa Dinamo, care s-a impus în prima semifinală a Ligii Naționale de rugby, învingând CSA Steaua cu 20-19 (8-6).

CITEȘTE ȘI:
Rugby | CSM Știința Baia Mare, în finala Ligii Naționale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.