Naționala de rugby a României întâlnește azi, 4 februarie, Polonia, în primul meci din Rugby Europe Championship – sezonul 2023. Alexandru Țiglă și Paul Popoaia de la CSM Știința Baia Mare sunt titulari. Florian Roșu figurează printre rezerve. În Primul XV, Eugen Apjok mizează pe doi jucători care vor debuta pentru Stejari, iar alți trei jucători se află înaintea debutului, aceștia începând meciul pe banca de rezerve.

„Întotdeauna primul meci contează foarte mult indiferent că e pe teren propriu sau în deplasare, e vorba de schimbări, de presiune. Important e că debutăm acasă și că după aceste trei meciuri din februarie putem trage o linie să vedem ce a fost bine și ce nu”, a declarat Mihai Macovei, căpitanul României.

Începând cu sezonul 2023, Rugby Europe Championship se desfășoară într-un nou format, echipele fiind împărțite în două grupe. În urma clasamentului obținut după disputarea meciurilor, primele două din fiecare grupă vor juca în semifinale pentru accederea în finală. ”Stejarii” fac parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia. În Grupa A se află Georgia, Țările de Jos, Spania și Germania.

Meciul are loc pe Stadionul Național Arcul de de Triumf de la ora 14:00. Meciul poate fi urmărit pe Rugby Europe Tv, după crearea unui cont gratuit de acces pe platforma Rugby Europe.eu.

Echipa României pentru meciul cu Polonia, aici.

Sursă informații și foto: Federația Română de Rugby

CITEȘTE ȘI:
Rugby – naționala | Cinci ”zimbri” în lotul pentru meciul cu Polonia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.