Campioana en-titre CSM Știința Baia Mare întâlnește deținătoarea trofeului, CSA Steaua București, în finala ediției 74 a Cupei României la rugby. Aceasta va fi cea de-a șasea finală de Cupa României dintre cele două adversare de mâine.

Drumul până în finală, fără emoții

Cupa României, ediția 2020, a început în 19 septembrie, având la start cele șase echipe din primul eșalon valoric, împărțite pe două grupe, după criterii geografice. Băimărenii au disputat o singură întâlnire (96-6 cu Universitatea Cluj, în chiar prima etapă), restul partidelor fiind decise la ”masa verde” din cauza problemelor de lot înregistrate în contextul pandemiei. În cealaltă grupă, steliștii au disputat patru partide, toate câștigate cu punct bonus ofensiv (în detrimentul celor de la Dinamo București și Tomitanii Constanța).

Povestea finalelor de Cupa României dintre cele două adversare

Aceasta va fi cea de-a șasea finală de Cupa României dintre CSM Știința Baia Mare și Steaua București. Prima a avut loc în ediția 2005-2006, când s-a înregistrat cea mai mare diferență: 41-12 în favoarea militarilor. Un an mai târziu tot Steaua s-a impus, dar de acestă dată la limită: 14-13. Au urmat două finale câștigate de CSM Știința, în edițiile 2010 (scor, 13-6) și 2012 (9-3). Ultima finală de Cupa României între cele două adversare de mâine a avut loc în 2013, când s-a impus Steaua cu 17-10.

Steaua – campioana… Cupei României

În istoria Cupei României, Steaua București are cele mai multe trofee câștigate (15), în timp ce băimărenii s-au impus de cinci ori (în 1990 CSM Știința devenind prima echipă din provincie care a bifat eventul).

”Duelul” declarațiilor

Dorin Manole (CSM Știința Baia Mare): ”Toți ne dorim să câștigăm această finală. Nu știu de câte ori ai șansa ca sportiv să joci două finale într-un sezon, să ai șansa de a le câștiga pe ambele, așa că avem o motivație extraordinară. Pentru noi, pentru echipă, pentru mine, ar fi ceva tare frumos.”

Viorel Lucaci (CSA Steaua București): ”Avem nevoie să câștigăm această Cupă, avem nevoie de trofeu pentru că am muncit enorm de mult și avem nevoie de această victorie pentru noi, pentru echipă, în primul rând.”

Finala ediției 2020 a Cupei României are loc mâine, de la ora 12.00, și va fi transmisă în direct de TVR 1. Meciul se va disputa pe Stadionul Olimpia din București, fără spectatori, conform normelor sanitare în vigoare.

Sursă informații: super-liga.ro. Sursă foto: Facebook / Rugby Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.