Cu 11-9 (0-6) s-a impus azi CSM Știința Baia Mare în fața SCM Timișoara în prima semifinală a Ligii Naționale de rugby. Meci disputat pe Arena Zimbrilor. O revanșă pentru prima întâlnire oficială dintre Baia Mare și Timișoara din acest an calendaristic când, în 2 aprilie, cele două și-au disputat trofeul Cupei României. Victoria a fost atunci a timișorenilor, cu scorul de 22-15.

În jocul de azi, singurele puncte ale primei reprize au fost reușite de Florin Vlaicu pentru echipa oaspete. A transformat două lovituri de pedeapsă, în minutele 24 și 33. Scor la pauză, 0-6. Primele puncte din actul secund sunt ale gazdelor. În min. 43, Paul Popoaia reușește primul și singurul eseu al semifinalei: 5-6. Tu-Te Whakaoho Ahika Grant ratează transformarea, dar punctează printr-o lovitură de pedeapsă în min. 66: 8-6. Florin Vlaicu ”recidivează” și aduce alte două puncte timișorenilor, prin lovitură de pedeapsă transformată în min. 70: 8-9. Tu-Te Whakaoho Ahika Grant dă replica și plusează, aducând  ”zimbrilor” patru puncte prin două lovituri de pedeapsă transformate în minutele 73 și 80. Scor final, 11-9. Și CSM Știința Baia Mare merge pentru a 13-a oară consecutiv într-o finală de campionat intern.

În finala Ligii Naționale, ”zimbrii” vor întâlni învingătoarea dintre Steaua și Dinamo, care își dispută azi semifinala de la ora 16.30, pe Stadionul Ghencea. Va fi transmisă de Prima Sport 1. Finala este programată pentru 4 decembrie, de la ora 14.30, pe Stadion Arcul de Triumf. Meci transmis de Prima Sport 1.

În sezonul precedent, CSM Ştiinţa Baia Mare a învins Steaua în finala SuperLigii, scor 11-3 (11-3). (G.D.)

Știre actualizată.

Sursă informații: CSM Știința Baia Mare. Sursă foto: Federația Română de Rugby

CITEȘTE ȘI:
Rugby – Liga Națională | Baia Mare vs Timișoara, o semifinală de foc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.