Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin unitățile sale teritoriale, scoate spre vânzare peste 20.000 de pomi de Crăciun în sezonul sărbătorilor de iarnă. ”Din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 17.569 bucăți sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă”, anunță reprezentanții Romsilva.

Majoritatea pomilor de Crăciun oferiți spre vânzare în acest an sunt din specia brad (18.898). Restul fiind din specia molid sau alte specii de rășinoase.

”Prețurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun, specia molid cu înălțimea de până în 1,3 metri, și ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălțimea între 2 și 3 metri. Cei cu înălțimi de peste 3 metri sunt considerați comenzi speciale”, informează sursa citată. Aceste prețuri sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziționați direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării. Și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale. Precum și 12 herghelii de stat.

Sursă: Romsilva

CITEȘTE ȘI:
Îngeri pentru patrupezi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.