Știați – nu? – că 1982 în Baia Mare a fost anul lui “da, da, da”. Aha, aha, aha.

De Crăciunul 1981 am primit cadou prima casetă audio din viața mea. Era o Agfa verde de 60 de minute. Eu îmi doream pe ea piesa ”Marrakesch”, care înnebunise orașul de pe Săsar tot anul. A venit în schimb înregistrată – tot parte din cadou – cu muzică foarte nouă: albumul ”Magnetic Fields” al lui Jean Michel Jarre pe fața A și ”Visitors” – albumul de despărțire al grupului ABBA – pe cealaltă față. Caseta mi-a ”confiscat-o” soră-mea pentru revelion, pentru că avea pe ea “One of us”, hitul ABBA pe care toată lumea voia să danseze intrând în 1982.

În vara lui 1995 am făcut ca DJ un program retro disco, pe terasa de la han în Baia Mare. A avut un succes nebun. Am pus atunci mai multe din cântecele anului 1982, începând cu “One of us”, apoi “Der Kommissar” (Falco), “Don’t go” (Yazoo), “Abracadabra” (Steve Miller Band), “It started with a kiss” (Hot Chocolate), “Down under” (Men At Work), “I love rock’n’roll” (Joan Jett). Un an superb pentru muzică.

Dar niciunul din acele programe n-a trecut fără să pun cântecul “urechelniță” al verii 1982. Apărut în oraș la studiourile de înregistrări prin luna mai a acelui an, e o chestie ce-ți intră-n cap și nu mai știi cum să scapi de ea. Am ascultat-o recent și acum umblu vorbind de unul singur pe stradă: “aha, aha, aha! Da, da, da”.

Nu mă credeți? Ascultați aici. Dar v-am avertizat!

George Moțoc

Sursa foto: pinterest.ph

Despre autor: Vocea lui George Moțoc s-a auzit zilnic la radio în Baia Mare din 1993 până în 1999. După emigrarea în Canada, a continuat să scrie și să producă emisiuni radio și podcasturi.

Îl găsiți pe georgemotoc.com.

CITEȘTE ȘI: Rock din capul lui Moțoc | Cisa și Cipri

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.