Continuă seria atelierelor gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureș – rețete tradiționale de pe Valea Vișeului”. Proiect derulat de Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației.

Mâine, 14 octombrie, începând cu ora 12.00, în zona gastronomică a Muzeului satului maramureșan ”Mihai Dăncuș” din Sighetu Marmației, are loc un nou atelier sub cupola proiectului „Gust de Maramureș – rețete tradiționale de pe Valea Vișeului”. Sub îndrumarea socăcițelor, copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sighetu Marmației vor descoperi noi rețete din bucătăria bunicii. De data aceasta, jókai babgulyás csipetkével și biscuiți Kugler.

Alte două ateliere cu rețete din bucătăria bunicii au avut deja loc. Primul a avut în meniu supă de chimen, sarmale cu păsat și pancove. Al doilea a propus macinka cu salată de varză și morcovi, plus vareniki cu dulceață de prune.

Proiectul „Gust de Maramureș – rețete tradiționale de pe Valea Vișeului” reprezintă un demers care își propune să cerceteze și să recupereze cultura gastronomică din subzona etnografică a Văii Vișeului. Surprinzând practici culinare tradiționale, păstrate și transmise din generație în generație. Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Sursă informații: Gust de Maramureș. Sursă foto: Facebook / Csei Sighetu Marmatiei

CITEȘTE ȘI:
Cultura gastronomică tradițională de pe Valea Vișeului, în centrul unui proiect al Muzeului Maramureșan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.