La Borșa, în perioada 8-10 noiembrie, a avut loc Conferința Națională Salvamont. Au participat reprezentanți ai celor 42 de structuri Salvamont din România.

Conferința Națională Salvamont este o activitate anuală tradițională a salvamontiștilor români, în cadrul căreia, în principal, se fac analizele problemelor identificate în cadrul sezonului de vară și se stabilesc măsurile necesare pregătirii și derulării activității de salvare montană în sezonul de iarnă.

În acest an, în perioada 8-10 noiembrie, la Borșa a avut loc Conferința Națională Salvamont. ”Cele 42 de structuri Salvamont din România și-au trimis reprezentanți la această acțiune, de această dată la un nivel minim de reprezentativitate, dar care au participat activ la lucrările conferinței, analizând și elaborând procedurile de intervenție necesare pentru intervențiile specifice sezonului de iarnă, astfel încât să fie asigurată protecția accidentaților și a salvatorilor față de riscurile suplimentare generate de pandemia cu noul coronavirus”, informează Sabin Cornoiu – președinte Salvamont România.

”În urma materialelor prezentate și a analizelor efectuate s-a reconfirmat nivelul foarte bun al principalului indicator al activității structurile Salvamont, respectiv un grad de răspuns de 100% la solicitările specifice domeniului de activitate, doar cu resursele proprii”, precizează sursa citată. De asemenea, au fost elaborate la Borșa programele de formare profesională pentru anul viitor, precum și pentru etapele de specializare în salvarea cu elicopterul, avalanșe, câini de salvare, scafandrii Salvamont și salvări speciale.

”Anul trecut salvamontiștii au fost solicitați să intervină la 7.170 (+21,1% creștere față de anul 2018) acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate un număr de 8.927 (+ 26,33%) de persoane. Dintre aceste acțiuni, un număr de 4.436 (+ 17,05% ) de intervenții au avut loc în sezonul de iarnă, 3.509 (+11,6%) pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, 927(+43,49%) în afara domeniilor schiabile, restul de 2.743 (+28,83%) acțiuni înregistrându-se în sezonul de vară”, se arată în postarea Salvamont România.

Delegații prezenți la eveniment au vizitat șantierul noii pârtii de la Borșa.

Acțiunea a fost organizată de Salvamont România și Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș, cu consultarea permanentă și îndrumarea metodologică asigurate de către Prefectura, Consiliul Județean și Direcția Sanitară Maramureș precum si cu sprijinul Primăriei Borșa.

Sursă informații și foto: Facebook / Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.