”Cât timp a trecut de când ai simțit ultima oară că ești în cel mai armonios duet cu propriul suflet? Violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica te vor dirija înspre o simfonie desăvârșită a lăuntricului.” Așa prefațează cei de la Fundația Culturală Euroart recitalul din 4 noiembrie programat în cadrul turneului național Baroque Tour 2023. Pe lângă frații Stoica și repertoriul propus, un alt argument în favoarea evenimentului este ”The Queen”, vioara Stradivarius care i-a aparținut lui Heinrich Wilhelm Ernst.

Frații Răzvan Stoica și Andreea Stoica concertează în Baia Mare în cadrul turneului naţional Baroque Tour 2023. Publicul va avea bucuria (re)întâlnirii cu excepţionalul Duo Stoica, format în 1996, într-un program emoționant ce își propune sondarea stilului care a creat un capitol aparte în istoria artei violonistice. ”Prin lucrări precum Sonata în sol minor de Giuseppe Tartini sau Ciaccona de Tomaso Antonio Vitali, dar și prin piese aparținând lui Johann Sebastian Bach sau Gaetano Pugnani și Francesco Maria Veracini, auditorii vor fi purtați prin micile colțuri ale saloanelor pentru care cele mai multe dintre aceste partituri au fost create”, precizează reprezentanții Euroart.

Baroque Tour nu doar că propune un repertoriu rarism interpretat în România, dar va fi și prilejul întâlnirii cu magnifica vioară Stradivarius Ex-Ernst 1729, ”The Queen”. Pe care Răzvan Stoica a câștigat-o în urma celebrului concurs Strad-Prize de la Salzburg, în fața a 170 de contracandidați.

Violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica vă dau întâlnire la Colegiul de Arte din Baia Mare în 4 noiembrie, de la ora 18.00.

Baroque Tour a început în luna mai 2023 și este organizat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

Bilete, aici.

Sursă informații: Fundația Culturală Euroart. Sursă foto: Fundația Culturală Gaudium Animae

CITEȘTE ȘI:
eXcentric dance team(s) – ziua 1 | În Baia Mare începe săptămâna dansului contemporan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.