Maramureșul a revenit în calendarul Campionatului Național de Raliuri Betano după 14 ani de pauză. 75 de echipaje s-au înscris la etapa care are loc exclusiv pe asfalt, cu o lungime totală a probelor de 142,40 km.

Ultima oară când un raliu s-a organizat pe plaiurile maramureșene se întâmpla în 2007: Raliul Siromex Baia Mare era câștigat la acea oră de echipajul Bogdan Marișca / Sebastian Itu. Același echipaj a deschis în acest an lista înscrierilor din postura de lider interimar al campionatului, după primele trei runde.

Dar prima zi din Raliul Maramureșului 2021 este condusă de către campionii en-titre ai Campionatului Național de Raliuri Betano, Simone Tempestini și Sergiu-Sebastian Itu (foto), la bordul unui model Skoda Fabia R5. Cvintuplul campion național absolut Simone Tempestini concurează pentru prima oară în Baia Mare. În 2006, însă, tatăl lui Simone, Marco Tempestini, se impunea la raliul din Maramureș.

Revenind la ediția 2021 a Raliului Maramureșului, Simone Tempestini și Sergiu-Sebastian Itu sunt urmați în clasamentul primei zile de coechipierii Bogdan Marișca și Sebastian Itu, Norbert Maior și Francesca Maior completând un podium integral Napoca Rally Academy în cadrul primei zile de concurs.

Spectacolul continuă azi…

Sursă informații: Federația Română de Automobilism Sportiv. Sursă foto: Napoca Rally Academy. Sursă foto programul zilei și drumuri închise: Raliul Maramureșului

DESCOPERĂ ȘI:
Raliul Maramureșului | Să fie spectacol! | galerie foto și video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.