Planuri care privesc dezvoltarea turismului în județul Maramureș, susținerea sportului și a activităților sportive pentru maramureșeni, precum și organizarea Raliului Maramureșului. Acestea au fost unele dintre proiectele aprobate în cadrul ședinței Consiliului Județean Maramureș de ieri.

  • S-a aprobat acordul de colaborare cu asociația europeană Open Up to Europe pentru promovarea județului Maramureș ca destinație turistică europeană.
  • S-a adoptat o hotărâre care prevede împărțirea pe destinații a sumei de 4 milioane de lei alocată în bugetul pentru anul 2021 sportului. Astfel, pentru sportul de prim eșalon va fi suma de 3,2 milioane de lei, iar 800.000 de lei – pentru ghidul de finanțare, așa încât organizațiile sportive vor putea depune aplicații de finanțare.
  • Organizarea Raliul Maramureșului, etapă în Campionatul Național de Raliuri 2021. În acest sens, s-a aprobat un acord de parteneriat cu Asociația Club Sportiv XPO Racing, astfel încât să poată fi organizat acest eveniment în perioada 28-30 mai. Sunt deja înscrise 120 de echipaje.

Sursă informații: Consiliul Județean. Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.