Maramureșul revine după 14 ani în calendarul raliurilor din România și va găzdui din nou o etapă contând pentru Campionatul Național.

”Raliul Maramureșului continuă o poveste începută cu Raliul Castanilor și continuată mai apoi cu Raliul Dunării, Raliul României și Raliul Siromex, care și-au scris pagini de poveste pe serpentinele Gutâiului și pe drumurile unei «țări» în care bisericile din lemn și porțile impunătoare continuă să stea chezășie pentru respectul față de tradiții”, informează Asociația XPO Racing printr-un comunicat citat de Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS).

Programat pentru zilele de 29 și 30 mai, Raliul Maramureșului va conta – conform FRAS – ca și etapa a patra în Campionatul Național de Raliuri Betano, având coeficientul 1,2. ”Traseul, cu o lungime totală de 588,25 km, include 12 probe speciale cu un total de 142,4 kilometri”, menționează FRAS.

Recunoașterile sunt planificate pentru 27 și 28 mai, finalul zilei de vineri urmând să includă și prezentarea concurenților și startul festiv. Raliul propriu zis se va desfășura sâmbătă și duminică, parcul de service fiind situat pe bulevardul Unirii, în zona Hotelului Mara, acolo unde va fi și cartierul general. Parcul Închis va fi în Piața Milenium din Baia Mare.

Raliul Maramureșului, o tradiție sportivă a acestui județ, se întoarce astfel în țara tradițiilor.

Sursă informații și foto: Federația Română de Automobilism Sportiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.