În 29 și 30 mai, Maramureșul va răsuna. De data aceasta, de simfonia motoarelor implicate în etapa a patra a Campionatului Național de Raliuri Betano. Adică în Raliul Maramureșului.

Vineri seara, startul festiv

Organizat de asociația XPO Racing sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, Raliul Maramureș are o lungime totală de 588,25 km, cele 12 probe speciale având un total de 142,40 km. Până să pornească, însă, pe traseu, concurenții și ”caii” lor nărăvași au programat pentru vineri, 28 mai, la ora 20.00, startul festiv în Piața Libertății.

Prima zi de competiție, trei speciale prin două… țări

Sâmbătă, 29 mai, în prima zi a competiției, concurenții vor lua drumul Țării Chioarului, acolo unde vor avea de parcurs cei 10,50 km ai specialei COPALNIC, pe un traseu tehnic care va pune la grea încercare atât piloții, cât și copiloții. Caravana se va îndrepta mai apoi în Țara Maramureșului, acolo unde sunt programate alte două probe speciale, CAVNIC și OCNA ȘUGATAG, cu lungimi de 9,60 și respectiv 7,50 km. La finalul acestei bucle, concurenții vor reveni în Baia Mare pentru o regrupare și o escală în parcul de service, în zona Hotelului Mara. Nu pentru mult timp, deoarece în ultima parte a zilei urmează o nouă parcurgere a acestei bucle, sosirea în Parcul Închis din Piața Libertății fiind prevăzută în jur de ora 21.00.

A doua zi, descindere pe speciala care a făcut istorie

Duminică, 30 mai, cea de-a doua zi a raliului va începe la ora 9.00, cu un start din Parcul Închis. Concurenții vor pleca mai apoi spre Gutâi, acolo unde își vor măsura forțele pe cei 21,75 km ai unei speciale care a făcut istorie de-a lungul anilor. Acțiunea va continua cu o trecere pe speciala OCNA ȘUGATAG B, parcursă în sens invers față de prima zi. Bucla formată din cele două probe este repetată, cel de-al doilea start pe Gutâi fiind prevăzut pentru ora 12.59. După o nouă escală în parcul de service din Baia Mare, finalul zilei readuce concurenții la startul specialei OCNA ȘUGATAG A, urmată de reprezentația finală din coborârea Gutâiului în speciala POWER STAGE BY MAYA EVENTS. Sosirea finală este prevăzută pentru ora 18.23 în Piața Libertății din Baia Mare.


Raliul Maramureșului este a patra etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano.

Sursă informații și foto: Raliul Maramureșului

CITEȘTE ȘI:
Raliul Maramureșului – o tradiție care se întoarce în țara tradițiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.