Puteți pregăti bucate tradiționale de Paști în cuptorul de la Muzeul Satului Baia Mare

Sursă foto: Muzeul Satului Baia Mare

În Sâmbăta Mare, după datina străbună, se pregătesc bucatele tradiționale pentru masa de Paști.

”Venim și în acest an în întâmpinarea dumneavoastră cu o propunere menită să ne reamintească de vremurile de odinioară, de tradițiile, obiceiurile și preparatele pregătite special pentru această mare sărbătoare. Sâmbătă, 19 aprilie, în intervalul orar 10-14, vă punem la dispoziție cuptorul tradițional din Muzeul Satului Baia Mare pentru a vă pregăti bucatele tradiționale pentru masa de Paști”, lansează propunerea reprezentanții muzeului.

Focul va fi pregătit la cuptor începând cu ora 10.00 pentru cei care doresc să coacă pâinea de casă, cozonacii, pasca sau alte preparate. ”Noi vă punem la dispoziție cuptorul, pregătim focul, iar pe dumneavoastră vă invităm să veniți cu preparatele pregătite de băgat la cuptor și să vă îngrijiți de coacerea potrivită a acestora”, menționează gazdele.

Accesul la cuptor se face pe baza biletului de intrare (6 lei/biletul).

Sursă foto: Muzeul Satului Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Atelier de încondeiat ouă, la Muzeul Satului Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.