”De mult ne-am gândit să cântam împreună, dar acum se întâmplă cu adevărat. Ne-am dorit să creăm un spațiu în care tradiționalul și arhaicul să își găsească loc în contemporan”, scrie Flavia Hojda pe contul de socializare.

Și uite așa surorile și fratele Hojda (Ligia, Maria, Flavia, Francesca și Iuliu), împreună ce frații Ulici (Pavel și Corneliu), toți maramureșeni, s-au reunit în proiectul MA RA MU. ”Am cules câteva colinde pe care le-am șters de praf, le-am ascultat poveștile și de mâine începem să le spunem pe canalul nostru de youtube”, anunța în 13 decembrie Flavia. Primul colind postat: “Bun Gând”. Un colind auzit la Ștefan Hrușcă, după cum se arată pe canalul YouTube MA RA MU.

”Este un colind străvechi, încărcat de simboluri și mister”, spune Maria. Ligia completează: ”Deschide poarta către legenda lui Sân Nicoară, stăpân al apelor, salvator și ocrotitor al corăbierilor. Aduce cu el iarna, o perioadă de schimbări, de introspecție. Vă invităm sa deschideți poarta și să-i aflați povestea”.

Primiți cu colindul? 🌲 Ascultați ”Bun gând” aici.

Sursă foto: Facebook/Ligia Hojda (credit Vlad Lazarescu)

CITEȘTE ȘI:
O poveste cu Flavia Hojda și Pavel Ulici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.