Poartă Giulești, 1937 © Muzeul Maramureșan

În cadrul sesiunii de finanțare Administrația Fondului Cultural Național I/2022, pentru aria Patrimoniu Cultural Material, Muzeul Maramureșan a câștigat proiectul cultural poARTA MARAMUREȘEANĂ, ediția a II-a.

”Obiectivele proiectului au în vedere consolidarea dialogului cultural dintre meșterii populari și elevi/studenți/turiști/localnici. Totodată proiectul se va concentra pe creșterea accesului publicului la cultură, promovarea și consolidarea dialogului cultural, prin organizarea unor workshopuri interactive”, informează reprezentanții Muzeului Maramureșan din Sighetu Marmației.

Muzeul Satului Maramureșean

O componentă a proiectului se va axa pe reabilitarea, reamenajarea și valorificarea patrimoniului cultural. Se vor face intervenții la o șură din cadrul Muzeului Satului Maramureșean, în vederea organizării unui spațiu expozițional modern destinat expozițiilor foto-documentare și tridimensionale privind arta sculpturii în lemn, respectiv porțile tradiționale.

poARTA MARAMUREȘEANĂ, ediția I, s-a derulat în 2018. A a culminat cu apariția albumului foto care cuprinde 100 de porți din Vadu Izei, Desești, Breb, Budești și Călinești. 100 din cele 119 porți inventariate în cadrul proiectului.

Mai multe despre poARTA MARAMUREȘEANĂ descoperiți aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Maramureșan, Poarta Maramureșeană

CITEȘTE ȘI:
Muzeul Județean de Mineralogie | ”În lumea celor fără cer” câștigă finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.