Probabil cea mai așteptată proiecție de film din Maramureș din acest an, ”În umbra lui Shakespeare” a strâns vineri, la Domeniul Mogoșa, o mulțime de oameni. Un film cu Walter Übelhart în dublă calitate: autor și scenarist. Film regizat de János Tárkányi, producător Coralia-Monica Übelhart.

Nu e de mirare că acest film a fost așteptat cu sufletul la gură de publicul larg. Producția a fost nominalizată și premiată la 60 de festivaluri internaționale de film de pe șase continente, după cum au menționat organizatorii.

Publicul a fost atât de numeros, încât traficul rutier a fost în zonă a fost sufocat la un moment dat, iar ca să găsești un loc de parcare însemna să fii chiar norocos. Același lucru a fost și cu locurile de vizionare. Unii au făcut cale întoarsă, neavând încotro. Dincolo de toate, rămâne de apreciat că un astfel de eveniment cultural a avut un asemenea impact în rândul maramureșenilor. E de prețuit că într-o lume zbuciumată de grijile de zi cu zi cultura și-a păstrat un loc al ei și mai sunt încă mulți oameni care nu o iau la preț de matineu.

Cât despre filmul lui Walter Übelhart, jos pălăria!

Sursa foto: (c) Walter Übelhart

CITEȘTE ȘI: Walter Übelhart: ”Un an de zile am ținut manuscrisul închis într-un…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.