Ca urmare a unui proiect legislativ adoptat ieri în Senat, copiii ar putea avea acces gratuit la terenul de sport din curtea şcolii în afara orelor de curs.

În raportul întocmit de comisia de specialitate și adoptat ieri se arată că proiectul pentru completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69 din 9 mai 2000 reglementează problema accesului la o resursă pentru sport neutilizată în afara orarului şcolar şi care are avantajul de a se afla în vecinătatea zonelor rezidenţiale.

Astfel, va fi permis accesul gratuit pe terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ care fac parte din domeniul public al comunelor, oraşelor şi municipiilor tuturor copiilor, precum şi tinerilor cu vârsta de peste 18 ani care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional.

Federația Română de Fotbal salută decizia, una care va avea un impact important asupra numărului de practicanți de fotbal în România, contribuind la dezvoltarea fotbalului de bază. Totodată, FRF menționează că acesta este unul dintre subiectele ce s-a aflat pe lista discuțiilor de fiecare dată când a existat o întâlnire între reprezentații federației și cei ai Parlamentului României.

Legea se află acum pe masa Camerei Deputaților, for decizional în acest caz. Dacă va trece și va fi publicată în Monitorul Oficial, în termen de 90 de zile toate unităţile de învăţământ sunt obligate să introducă regulamentele de funcţionare, prevederi legate de acces şi de modul de utilizare a curţilor şi terenurilor de sport aflate în folosinţa acestora, precum şi orarul de acces, după orele de program, în zilele libere şi în timpul vacanţelor şcolare şi le vor afişa la exterior într-un loc vizibil, precum şi pe pagina de internet.

Sursă informații și foto: FRF

CITEȘTE ȘI: Concurs de proiecte pentru sănătatea copiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.