Doi profesori de la Universitatea Transilvania din Brașov și-au dat ieri întâlnire cu elevi ai Liceului Teoretic ”Petru Rareș” din Târgu Lăpuș. Sociologia rurală și importanța valorificării patrimoniului cultural au fost doar două dintre subiectele abordate.

70 de elevi ai Liceului Teoretic ”Petru Rareș” din Târgu Lăpuș s-au întâlnit cu doi profesori de la Universitatea Transilvania din Brașov: Kai Schafft – profesor de Sociologie rurală la Penn State University (SUA) și și profesor asociat Fulbright la universitatea din Brașov, respectiv conf. dr. Florin Nechita – prodecan al Facultății de Sociologie și Comunicare Brașov și coordonator al Transilvania Creative Camp.

Kai Schafft le-a vorbit liceenilor despre sociologia rurală. Explicându-le cum se realizează cercetarea sociologică și cum se structurează un chestionar astfel încât rezultatele obținute să fie relevante.

Elevii au vizionat mai apoi cele două filme de promovare ale Țării Lăpușului realizate în urma Transilvania Creative Camp, proiect internațional desfășurat în septembrie 2023 și coordonat de conf. dr. Florin Nechita. Acesta le-a oferit detalii despre tabără și le-a vorbit despre importanța păstrării și valorificării patrimoniului cultural.

Liceenii din Târgu Lăpuș au aflat totodată informații despre ”Rural Mobility”. Un program de mobilități în mediul rural adresat studenților din rețeaua UNITA – alianță universitară din care face parte și Universitatea Transilvania.

Sursă: Centrul de Informare Turistică Târgu Lăpuș

CITEȘTE ȘI:
Despre Țara Lăpușului, la Torino

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.