O delegație a UNICEF, formată din Catherine Russell, director executiv, Afshan Khan, director regional pentru Europa și Asia Centrală, Pieter Bult, reprezentant UNICEF în România, Kirsi Madi, director și șef de personal UNICEF, și Despina Andrei, manager comunicare și strângere de fonduri UNICEF în România, a ajuns ieri în Maramureș.

Alături de autoritățile județene, aceasta a vizitat primul punct de tip Blue Dot funcțional în România, care s-a deschis la vama Maramureșului cu Ucraina, în Sighetu Marmației, și este operațional de marți seară. În acest centru activează reprezentanți ai ONG-urilor care au dorit să ofere sprijin pentru Ucraina și voluntari – cetățeni care și-au exprimat intenția de a le da o mână de ajutor refugiaților ucraineni.

În centrul de tip Blue Dot se oferă refugiaților ucraineni servicii integrate, precum preluare, triere epidemiologică, asigurare de alimente și produse de strictă necesitate, transport și cazare în spațiile puse la dispoziție de societăți comerciale, instituții și persoane private. De asemenea, voluntarii din acest centru pot oferi și terapie psihologică și sprijin privind igiena, sănătatea și nutriția, consiliere juridică de bază.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

Citește și: Centru telefonic pentru informaţii în limba ucraineană activat la Sighet

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.