Mira și Luca s-au calificat la Olimpiada Națională de Limba și literatura română

Toamna se numără bobocii – e lucru știut. Iar primăvara, la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației se contabilizează elevii calificați la olimpiade naționale. Începem socoteala…

Elevii Raul Covrig (clasa a IX-a A) și Cristian Pop (clasa a X-a B ), îndrumați de profesorul Cornel Tivadar, s-au calificat la Olimpiada Națională de Matematică. Raul va merge și la etapa națională a Olimpiadei de Fizică, concurs pentru care este pregătit de profesor Marian Herbil.

În plus, Raul s-a calificat și la faza națională a Concursului de chimie „Lazăr Edeleanu”. Acolo unde vor mai participa de la ”Dragoș Vodă” și Tudor Andrei Boboșan (clasa a IX-a D), Tudor Vlad și Alesia Bizău (clasa a VII-a). Pentru competiția de chimie elevii sunt pregătiți de profesoara Doinița Păduraru. Atât la clasă, cât și la Centrul Județean de Excelență Maramureș.

Tudor Andrei Boboșan nu a excelat doar la chimie. Sub îndrumarea profesoarei Emilia Pop, s-a calificat și la Olimpiada Națională de Biologie. De asemenea, Tudor, pregătit de profesor Vasile Giurgi, va concura și la faza națională a Concursulului de matematică aplicată „Adolf Haimovici”.

Două calificări la etapa națională a Olimpiadei de Limba și literatura română se înregistrează pentru ”Dragoș Vodă”. Obținute de Mira Orza (clasa X-a E, profesor coordonator Otilia Chindriș) și Luca Kukul (clasa a IX-a A, profesor coordonator Liliana Cheșa). Atât Mira, cât și Luca sunt cursanți ai Centrului Județean de Excelență Maramureș, în cadrul căruia sunt pregătiți de profesoarele Liliana Cheșa și Daniela Andrașciuc.

Participanți la etapa județeană a olimpiadei de fizică

Și Olimpiada ”Lectura ca abilitate de viață”, etapa județeană, se finalizează pentru colegiul sighetean cu o calificare la faza națională. Prin eleva Carina Grigor (clasa a IX-a B, profesor coordonator Gheorghe Andrașciuc). O calificare obținută cu 59 de puncte din maximum 60 posibile.

Sursă: Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației

CITEȘTE ȘI:
Elev din Sighetu Marmației, medaliat cu argint la Olimpiada Internaţională de Științe pentru Juniori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.