Din 1982 salvează vieți. Adică de 38 de ani. Lucia e salvator montan voluntar, asistentă medicală și totodată prima femeie din România care a făcut Școala Salvamont.

Când s-a înscris la această școală nu puțini au fost cei care și-au manifestat cumva scepticismul, dat fiind că era vorba de o femeie. E adevărat, erau alte vremuri, dar ea le-a spus celor cu care urma să lucreze: „Vreau să salvez oameni, nu mă puteți opri să devin salvator montan!”. De atunci a participat la mii de misiuni, a văzut sute de drame, dar a și ajutat la salvarea multor vieți.

Astăzi, pe lângă respectul colegilor, are parte și de recunoștința oamenilor salvați. „Muntele este atât de frumos, dar este și foarte periculos. Am avut o persoană care acum 30 de ani, când era tânăr, s-a dus să caute o floare-de-colț. A căzut într-o prăpastie, l-am găsit în comă și l-am salvat”, își amintește Lucia. După ani și ani, acel bărbat s-a întors și i-a mulțumit.

Recent, ea a suferit o operație, dar asta nu i-a știrbit nicidecum din dragostea pentru munte. „Când iubești ceva, o faci până la capăt. Chiar și când sunt la muncă, la Ambulanța Brașov, și văd elicopterul SMURD când pleacă spre munți, mi se pune un nod în gât. Simt că vreau să îmi pun bocancii în picioare să urc spre cei în nevoie”, se destăinuie Lucia.

Sursă informații și foto: Facebook / Ministerul Afacerilor Interne

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.