Veste bună în ceea ce privește prețul gazului. Acesta ar putea să scadă cu 18% în această vară, comparativ cu vara trecută, chit că va fi vorba de un an complicat pentru piaţa gazelor, după cum arată o analiză a Asociaţiei Energia Inteligentă.

„Anul 2020 este un an complicat pe piaţa românească de gaze naturale. Perioada vine după bulversarea adusă de OUG 114 şi de normele sale de aplicare şi după obligaţiile pe care România şi le-a asumat în raport cu instituţiile europene. Alţi factori care vor influenţa piaţa în acest an sunt legaţi de cantităţile importante de gaze rămase în depozite, de excedentul de gaze din regiune, de reaşezările geopolitice din regiune din perspectiva gazelor naturale, dar şi de alegerile care vor exista în România. Cel mai probabil vom vedea în piaţă comportamente noi, unele chiar surprinzătoare”, a arătat Dumitru Chisăliţă, preşedinte al Asociaţiei Energia Inteligentă şi expert în domeniul gazelor naturale.

Analiza estimează că vor fi prețuri mai mici la gaz și în iarna 2020/2021 cu până la 2% faţă preţurile din această iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.