Sursă: Facebook / Kids in Museums

Dacă ai între 16 și 25 de ani și vrei să afli cu ce se ocupă de fapt ”oamenii de la muzeu”, acum ai ocazia. De Takeover Day, poți prelua atribuțiile celor de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

Înscrierile se fac până în 14 iulie, rezultatele selecției vor fi anunțate în 15 iulie. ”Pentru îndeplinirea misiunii, vei avea parte de mentorat din partea noastră (dar și a unor prieteni-surpriză) precum și acces la resursele muzeului”, menționează organizatorii. În 19 iulie va avea loc întâlnirea de grup inițială. Perioada 20 iulie – 15 august va fi dedicată pregătirii. 16 august este Takeover Day 2024 la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramure. Adică ziua în care vei prezenta produsul tău publicului.

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș face parte dintre cei peste 1.000 de semnatari din întreaga lume ai Manifestului ”Kids in Museums” pentru accesibilizarea muzeelor. ”În acest sens, ne (re)angajăm să fim primitori, accesibili tuturor, să ne aducem aminte că familiile vin în multe forme, să fim comunicativi și, mai ales, să fim activi în comunitatea noastră”, precizează sursa citată. Printre ceilalți semnatari se numără muzee precum British Museum, Victoria&Albert Museum sau Rijksmuseum. Deocamdată, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș este singurul semnatar din România.

Sursă: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Ateliere de vacanță la Muzeul Satului Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.