Premii speciale naționale pentru două eleve de la Școala ”Nicolae Iorga” Baia Mare

Sursă foto: Școala ”Nicolae Iorga” Baia Mare

Trei reprezentante a avut Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Baia Mare la Olimpiada națională de limba și literatura română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora. Elevele Eszter Ban și Johanna Izabella Petky, precum și profesoara Alina Vereș. Eszter și Johanna au obținut premii speciale.

La etapa județeană a Olimpiadei naționale de limba și literatura română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora, elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” Baia Mare au câștigat trei premii și două mențiuni.

Eszter Ban (clasa a VI-a, coordonator – prof. Rebeca Petruș) a câștigat premiul I. Cu premiul II a fost răsplătită Johanna Izabella Petky (clasa a V-a, coordonator – prof. Alina Vereș). David-Mark Erdei (clasa a VII-a, coordonator – prof. Alina Vereș) a obținut premiul III. Mențiuni au câștigat Klara Kormendy (clasa a V-a, coordonator – prof. Alina Vereș) și Henriett Ferenczy (clasa a VII-a, coordonator – prof. Alina Vereș).

Sursă foto: Școala ”Nicolae Iorga” Baia Mare

”În perioada 10-13 aprilie, participarea la etapa națională a fost, fără îndoială, una dintre cele mai intense și valoroase experiențe din parcursul educațional atât al elevelor Ban Eszter, clasa a VI-a (coordonator, prof. Rebeca Petruș) și Petky Johanna Izabella, clasa a V-a (coordonator, prof. Alina Vereș), care au obținut premii speciale, cât și al doamnei profesoare Vereș Alina (membru al Comisiei Centrale). Pregătirea pentru această etapă a presupus multă muncă, perseverență și susținere din partea doamnelor profesoare coordonatore și a părinților”, se arată în postarea reprezentanților Școlii ”Iorga”.

Competiția în sine a fost o provocare pe măsură. ”Emoțiile de dinaintea probei, sala plină de tineri concentrați, foile albe care așteptau să fie umplute cu idei – toate acestea au creat un cadru aparte, trăind bucuria de a scrie din convingere, de a argumenta cu pasiune și de a reflecta asupra unor teme de actualitate sau asupra valorilor fundamentale ale umanității. Dincolo de concurs, olimpiada a fost și un prilej de socializare, de schimb de idei și de deschidere spre noi perspective.

Olimpiada Națională nu este doar despre note și premii, ci despre curajul de a visa, de a munci și de a crede în propriile forțe”, precizează sursa citată.

CITEȘTE ȘI:
”Lucacistul” Victor Dragoș, medalie de aur și premiul III la Olimpiada Națională de Matematică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.