La Spitalul Județean Baia Mare a avut loc prima intervenție pe cord deschis, o premieră istorică pentru unitatea medicală – se arată într-un comunicat al acesteia. Pacientul are 52 de ani și s-a prezentat în UPU cu infarct miocardic acut, cu două coronare sever afectate, pentru care s-au făcut două bypass-uri de aortă coronariană.

Intervenția a fost coordonată de către profesorul Adrian Molnar, alături de echipa ATI condusă de medicul șef Alina Păușan, cu participarea medicilor Lorand Barabaș și Vasile Săsărman. Această intervenție reprezintă o premieră și la nivel de țară, pentru că în niciun spital județean nu au avut loc asemenea operații. S-a concretizat astfel un proiect mai vechi, care a fost demarat de medicul Călin Pop, în anul 2010.

”Mă bucur că am reușit în sfârșit să punctăm această realizare la nivel de Spital Județean Baia Mare. De câțiva ani buni am preluat și îndrumat realizarea secției și trainingul pentru colegii care astăzi funcționează ca angajați ai spitalului. Îi vom susține în continuare, vom ajuta în continuare acest spital, vom veni de câte ori vom fi solicitați. Este o secție care va funcționa de azi înainte și  care va avea realizări frumoase în timp”, a declarat profesorul Adrian Molnar.

”Sunt plin de emoții, e o mare realizare instituțională, evident, pentru mine are și o oarecare conotație personală. Aș vrea să subliniez faptul că avem în Spitalul Județean o nouă specialitate, de înaltă performanță. Această specialitate chirurgicală adaugă și completează activitatea secției de cardiologie, care s-a dezoltat mult în ultimii ani și împreună reușim să facem un pol cardiovascular pentru județul Maramureș și județele învecinate, astfel încât putem să tratăm complet patologiile cardiovasculare”, a spus medicul Călin Pop.

Noul compartiment va situa spitalul în elita centrelor de chirurgie cardiovasculară din ţară. Necesarul intervențiilor cardiovasculare la nivel național este undeva la 15.000 și momentan se efectuează doar 6.000 de astfel de intervenții.

Sursă informații și foto: Spitalul Județean de Urgență

CITEȘTE ȘI: Maramureșeni premiați la concursul național de chimie ”Cristofor Simionescu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.