Un mare înțelept al orientului spunea că singurul lucru etern în univers este schimbarea! Și pentru că asemenea informații transmit o profunzime de excepție, este indicat să încercăm să ne aliniem și noi la aceasta. Oricum totul pare a fi subiectiv și prelucrat de percepțiile și interesele temporare ale omului. Intrăm pe portativul astrologiei să vedem cum se așază notele planetare în simfonia cosmică.

Toată omenirea trăiește într-un acvariu

O clarificare ar fi faptul că zodiacul a împrumutat denumirile de la constelațiile de pe cer și fiecare zodie astrologică exprimă informații despre anotimpurile de pe planeta noastră. Practic ne aflăm în sincronicitate cu anotimpul și mediul în care ne-am născut. Astfel, fiecare dintre noi deține cele 12 energii primordiale în stare activă sau în stare de potențial. Zodiacul este un calendar energetic prin care putem identifica etapele de dezvoltare personală. Viața vegetației și a regnului animal primesc aceleași influențe și impulsuri energetice precum viața umană. Dezvoltarea rațiunii la om a permis să facă analize și strategii.

Din nou înțelepții au adus argumente despre faptul că toate lucrurile sunt interconectate. De aceea ființele cu adevărat evoluate sunt foarte tolerante și au o viziune a unității. La polul opus vedem primitivismul la majoritatea conducătorilor pentru  care singurul sens al existenței este războiul și subjugarea celor slabi. Practic e ca și cum toată omenirea trăiește într-un acvariu și fiecare individ limpezește sau tulbură apa prin gânduri, emoții și fapte!

2024 vine cu predispoziții către evenimente alunecoase și duale

Privind cerul anului 2024 se poate spune că avem predispoziții către evenimente alunecoase și duale. Aproape nimic din ceea ce ni se prezintă în exterior nu va corespunde cu realitatea sau adevărul istoric. Fiecare entitate, națiune, religie sau grup minoritar va avea izbucniri de afirmare într-o manieră agresivă.

Cu planeta Saturn în zodia Pești, psihologii și psihiatrii ar trebui să aibă foarte mult de lucru… Partea bună a epocii Vărsătorului este aceea că pe toate canalele media avem mentori și persoane binevoitoare care multiplică tehnici de vindecare și de explorare metafizică a ființei umane. Conținutul subconștient se revarsă foarte ușor iar în mare parte acesta este moștenire genetică de la strămoși. Dar și o cutie a Pandorei. Informația a călătorit din generație în generație. iar acum este o perioadă de reglări de conturi ancestrale. Bineînțeles că nu este singura perioadă cu asemenea predispoziții. Speranța este aceea de a se ajunge la un număr critic necesar de conștiințe înalte care să facă lumină prin acțiuni vizibile și asumate.

Este timpul pentru alegeri îndrăznețe, lăsând la o parte compromisurile

Este un an în care atașamentele trebuie diminuate cât mai mult pentru a se putea exprima individualitatea. Există multă nesiguranță și imprevizibil. Oamenii continuă să fie hrăniți cu povești și iluzii din lumea plăcerilor și a realizărilor materiale, uitând de partea spirituală a vieții. De aici un mare nivel de nesiguranță și de panică emoțională generalizată care fac statuie viciilor. Este potrivit să se facă alegeri directe și îndrăznețe, lăsând la o parte compromisurile și situațiile complicate! Uranus tranzitează zodia Taur, combinație care indică foarte multe realizări tehnologice care vor fi puse în practică în cel mai scurt timp. Conservatorii vor întâmpina dificultăți dacă nu reușesc să țină pasul cu dinamica schimbărilor din prezent.

BERBEC – Obișnuiți-vă cu ideea că trecutul nu mai revine la voi!

Provocările sunt mai numeroase decât vă doriți. Se recomandă să petreceți cât mai mult timp cu persoanele care au mai multă experiență de viață decât voi. Deși preferați luptele la vedere, atrageți evenimente care vă obligă să vă ascundeți punctele de vedere. Reformularea principiilor de viață presupune o schimbare radicală. Situațiile noi și relațiile de care v-ați ferit până acum pot fi soluțiile potrivite pentru voi. Obișnuiți-vă cu ideea că trecutul nu mai revine la voi!

TAUR –  Studiați gândirea pozitivă!

Aveți un suport de excepție din partea astrelor. În mod special începutul anului dispune de oportunități pe care nu ar trebui să le ratați. Personalitatea de bază vă îndeamnă să vă feriți de situațiile noi, însă vedeți singuri că totul este în schimbare. În prima parte a anului sunteți înclinați să faceți excese în majoritatea situațiilor legate de casă și familie. Principiile merită adaptate la conjuncturile prezentului. Cele mai potrivite preocupări sunt cele legate de studiul gândirii pozitive…

GEMENI – Nu vă grăbiți să catalogați oamenii și evenimentele!

Un an în care vă puteți cunoaște cu adevărat subconștientul! Întâmplările aparent neplăcute sunt purtătoare de un potențial vindecător. Este indicat să nu vă grăbiți să catalogați oamenii și evenimentele înainte de a le percepe esența. Universul va aduce în prim plan conjuncturile care vă ajută să-i pătrundeți  legile tainice. Unele obișnuințe de o viață se cer abandonate: nu trebuie să considerați pierdere faptul că părerile despre relațiile voastre sunt într-o schimbare continuă.

RAC – Fiecare individ are de dezlegat propriul destin!

Străduiți-vă să nu vă pierdeți energia salvând aparențele sau să vă pese despre ceea ce se petrece în viețile celorlalți. Este un an în care fiecare individ are de dezlegat propriul destin. Curiozitatea exagerată duce la gândire superficială și risipa energiei mentale. Dispuneți de atuurile necesare pentru a explora mai profund domeniile care vă interesează. Schimbările sociale sunt imprevizibile și vă pot afecta stabilitatea emoțională. Proiecțiile mentale pozitive merită folosite la tot pasul!

LEU – Vă aflați pe calea unei schimbări radicale de gândire!

Vi se potrivesc preocupările care se adresează explorării spirituale. Cu cât petreceți mai mult timp în anturaje de înaltă clasă cu atât vă este mai confortabil. Astrele indică descoperirea unui alt nivel al emoțiilor și instinctelor. Cu siguranță vă aflați pe calea unei schimbări radicale de gândire. A doua parte a anului vă aduce ocazia de a materializa un proiect valoros.  Bucurați-vă de frumusețea prezentului fără a vă lăsa afectați de  pierderile materiale!

FECIOARA – Lumea materială este o prelungire a dorințelor și imaginației voastre!

Sfatul astrelor este acela de a vă defini îndoielile și motivul lipsei de încredere în puterile personale. Alianțele voastre se reconfigurează în funcție de schimbarea atitudinii voastre. Se petrec evenimente importante în toate relațiile. Aveți ocazia să descoperiți prin mijloace proprii faptul că lumea materială este o prelungire a dorințelor și imaginației voastre conștiente și subconștiente. Coincidențele sunt legi prin care universul vă atrage atenția asupra lucrurilor importante.

BALANȚA – Împăcați-vă cu propriile alegeri!

Aveți predispoziția de a purta marcajele trecutului și de a nu risca nimic… Este un an potrivit împăcării cu propriile alegeri. Fiecare om are propria creștere și devenire spirituală – despre asta este sensul vieții. Prima parte a anului are o încărcătură emoțională mai greu de gestionat, dar aduce oportunitatea autocunoașterii. Fragilitatea și vulnerabilitatea emoțională pot fi folosite cu succes pentru a identifica valoarea celor cu care va întâlniți .

SCORPION – Confortul sufletesc crește pe măsura flexibilității atitudinii!

Cele mai valoroase instrumente de lucru sunt propriile calități! Faptele și gesturile voastre au un impact de excepție în anturajele frecventate. Distanța de la cauză la efect este foarte scurtă așa că veți identifica rapid greșelile făcute. În cazul care vă folosiți de valorile morale, domeniul relațional va aduce satisfacții mult așteptate. Cu cât veți avea mai multă flexibilitate în atitudini și reguli, cu atât mai mult va crește confortul sufletesc.

SĂGETĂTOR – Viitorul se naște în prezent!

Tot ceea ce faceți se va răsfrânge asupra voastră în scurt timp! De aceea vi se recomandă să fiți mai prudenți și să folosiți cât mai mult gândirea pozitivă. Dacă ceva se repetă ostentativ în viața voastră este un semnal că trebuie să faceți schimbări . Fiți înțelepți și înțelegeți că viitorul se naște în prezent și de voi depinde direcția în care vă deplasați . Stabilitatea afectiv emoțională vă este pusă la încercare .

CAPRICORN – Nu insistați  să conservați principii care nu au funcționat în trecut!

Vă aflați exact în situația și locul potrivite vouă. Ar trebui să nu insistați  să conservați principiile de viață care nu au funcționat în trecut. Vi se deschid noi oportunități în viața socială și sunteți apreciați pentru creativitate. Păstrați-vă simplitatea și modestia la fiecare pas, în acest fel veți descoperi ceea ce este de evitat! Așteptările sufletești par a se împlini fără să faceți supraeforturi ca până acum.

VĂRSĂTOR – Trăiți o reconfigurare socială!

Întregul an pare a fi o solicitare mentală constantă . Mai multă disciplină  în domeniul material vă ajută și în plan emoțional. Se pare că trăiți o reconfigurare socială și este cazul să vă definiți noile principii de viață. Este bine să știți că o inteligență autentică alege simplitatea și modestia. Ar fi preferabil să vă restrângeți activitățile pentru a nu vă consuma starea de vitalitate.

PEȘTI – Disciplinați-vă mintea și țineți-vă în frâu imaginația!

Este cazul să fiți propriul psiholog pentru a vă autoeduca în așa fel încât să nu repetați colaborări care în trecut au fost păguboase. Vi se recomandă o disciplină a minții și să țineți în frâu imaginația care vă duce spre pesimism și neîncredere. Deoarece știți că valorile autentice se obțin prin muncă și creație, vi se recomandă să vă feriți de compromisuri și speculații. Etica și moralitatea vă sunt protectori!

Vasile Colopelnic
Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Vârstele omului și astrele

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.