Programul ”Tezaure Umane Vii”, lansat în urmă cu 10 ani, are, în sfârșit, o pagină web dedicată celor care au primit acest titlu, anunță Ministerul Culturii.

”Pe website-ul Ministerului Culturii veți afla informații despre acești oameni valoroși care păstrează și transmit, prin munca lor, tradițiile și valorile naționale. Dacă nu am fi generat și partea digitală a proiectului, am fi avut, ca și până acum, doar o lista de nume. Acum, aceste nume capătă un chip și o poveste de viață. Din păcate, din cele 62 de persoane care au primit această distincție, 14 au plecat dintre noi. Veți regăsi, însă, și poveștile lor pe website, un semn de prețuire din partea noastră”, a declarat Bogdan Gheorghiu – ministrul Culturii.

Prin digitalizarea acestui proiect, s-au încărcat pe pagina web a Ministerului Culturii fișele acestor tezaure umane ale patrimoniului nostru imaterial. Sunt menționate aici descrierea meșteșugului, a îndeletnicirii, practicii sau a altei activități derulate, de la cine au învățat, precum și motivația de a lucra și de a transmite mai departe munca lor.

Toate aceste date pot fi accesate aici.

Programul ”Tezaure Umane Vii” vizează identificarea și recunoaşterea la nivel național a celor care sunt păstrători și transmițători ai valorilor tradiționale. Ministerul Culturii, prin Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial a realizat acest proiect pentru protejarea, păstrarea și transmiterea patrimoniului cultural imaterial.

Sursă informații și foto: Ministerul Culturii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.