Ciprian Apetrei este profesor de filosofie, scriitor și jurnalist. Stabilit de mai bine de un deceniu în Bretania (Franța). Va poposi în 8 august la Biblioteca Judeţeană ”Petre Dulfu” Baia Mare. Acolo unde va lansa două cărți inspirate din viața românilor din diaspora.

Este vorba despre colecția de proză scurtă ”Cel de la geam”. Volum apărut la Editura Eikon. O operă de ficțiune, care se inspiră din călătoriile autorului între România și Franța. Dar cuprinde și povestiri fantastice împletind teme din mitologiile românească și bretonă.

Al doilea titlu este ”Povești călătoare” (volumele I și II), publicat de Editura Minela. O culegere de texte scrise de români care, la un moment dat, ”și-au pus granița-n raniță, după versul superb al Adei Milea, și, într-un fel sau altul, au emigrat. Sau doar au călătorit prin lume”, se arată în postfața semnată de Christian Crăciun. În primul volum, 43 de povestiri din 18 țări. Volumul II îl completează și îl continuă pe primul, ”mergând pe firul dorului, în jocul dinamic dintre rădăcini și aripi”, menționează Ciprian Apetrei. Cuprinde 42 de povestiri din 16 țări.

”De unde sunteți dumneavoastră?” este întrebarea de care nu scapă niciun emigrant. Și de aici își încep poveștile călătoare parcursul… Un parcurs despre ”oameni sfâșiați sufletește, pentru că au două «acasă» ca și cum ar avea două inimi”, conform Christian Crăciun.

Evenimentul de la Biblioteca Judeţeană ”Petre Dulfu” Baia Mare este programat la ora 17.00 și va fi moderat de dr. Teodor Ardelean.

CITEȘTE ȘI:
600 de titluri în „Top 10+”, una dintre cele mai îndrăgite colecții Polirom

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.