”Povești vizuale” este o rubrică dedicată fotografiei, această scriere cu lumină, care prezintă frânturi de clipe, stări, emoții și momente de neuitat!

Unul din cei mai celebri fotografi ai secolului XX, Henri Cartier-Bresson, considerat părintele fotojurnalismului modern, a declarat pentru ”Washington Post” în 1957: ”Fotografia nu este ca pictura. Există o fracțiune creativă de secundă când faci o fotografie. Ochiul tău trebuie să vadă o compoziție sau o expresie pe care viața în sine vi le oferă și trebuie să știți cu intuiție când să faceți clic pe aparatul foto. Acesta este momentul în care fotograful este creativ”. Momentul! Odată ce-l ratezi, a dispărut pentru totdeauna…

Despre cartea sa ”Decisive Moments” spunea: ”Nimic nu există în această lume care să nu aibă un moment decisiv”.

Inspirată de cuvintele celebrului fotograf, am realizat această fotografie la Budapesta în 2010, în care am surprins o întreagă poveste despre tinerețe și bătrânețe. Un film pe care ni-l oferă viața cu viteză uimitoare și care ne face să ne oprim o clipă din alergătura zilnică, să tragem aer adânc în piept și să spunem: ”astăzi este timpul meu prețios, îl păstrez în adâncul sufletului cu bucurie și recunoștință”.

Adela Lia Rusu

Matei Nițulescu – În negura nopții

CITEȘTE ȘI:
”Instantanee” expuse pe simezele Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.