Duminică seara, în Muzeul Satului din Baia Mare, se spune o poveste. Povestea jocului Muzicando, creat în Sighetu Marmației.

Seara de duminică, 29 august, în cadrul Festivalului Național al Artelor ”Repere, Mituri, Identități”, am stabilit deja: este a jucăriilor. Asta pentru că de la ora 19.00 (în șura Casei Preluca din Muzeul Satului Baia Mare) va avea loc vernisajul expoziției colective de pictură și sculptură intitulată “Jucării”, iar de la ora 20.30 (la Teatrul de Vară) Teatrul Ararat prezintă spectacolul ”Când jucăriile spun pa”.

Ei bine, seara nu este doar a jucăriilor, ci și a… jocului. Mai exact a jocului Muzicando. De la ora 19.40, în curtea Casei Preluca de la Muzeul Satului, va fi prezentat jocul Muzicando.

Creat în Sighetu Marmaţiei, Muzicando este un joc de societate educativ ce se prezintă sub forma unui pachet de 56 de carduri cu ilustrații originale reprezentând instrumente muzicale și compozitori din patrimoniul muzical universal. Se adresează copiilor de toate vârstele. Ajută, printre altele, la familiarizarea cu succesiunea culorilor curcubeului şi succesiunea notelor muzicale; învăţarea denumirii a 49 de instrumente muzicale; cunoașterea a patru semne grafice muzicale; familiarizarea cu imaginile şi informaţiile despre şapte muzicieni clasici. Practic, cu un pachet de cărți de joc Muzicando poți juca șapte tipuri diferite de jocuri.

Informații şi rezervări la numerele de telefon: 0740-043136, 0723-275912, 0723-196398.

Mai multe despre Muzicando poți afla aici.

Sursă informații și foto: Teatrul Ararat

CITEȘTE ȘI:
Seara de duminică este dedicată… jucăriilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.