A 55-a ediție a Festivalului de Datini si Obiceiuri de iarnă ”Marmația” are loc mâine în centrul orașului Sighetu Marmației. Oaspeții sunt așteptați de la ora 12.00 să se alăture alaiului colindătorilor. La ora 14.00 începe un spectacol de datini si obiceiuri de iarnă. La care participă grupuri de colindători din toată țara, Ansamblul ”Mara” și interpreții de muzică populară Lavinia Goste și Marius Zorilă.

”An de an, pentru câteva zile municipiul Sighetu Marmaţiei devine capitala culturii şi a tradiţiilor autentice, loc de întâlnire a tuturor celor care îşi doresc să redescopere şi să retrăiască datini şi obiceiuri străvechi din perioada sărbătorilor de iarnă. De peste 55 de ani Festivalul «Marmaţia» reuşeşte să încânte publicul național şi internațional cu tradiţiile, costumele, colindele şi jocurile cu măşti, desfăşurate în satul maramureşean, de la Crăciun şi până la Bobotează”, se arată în invitația la eveniment.

Joi, 28 decembrie, începând cu ora 10.00, la Primăria Sighetu Marmației se va desfășura sesiunea de comunicări științifice pe teme de etnografie si folclor organizată de Muzeul Maramureșan.

Eveniment organizat de Primăria și Consiliul local Sighetu Marmației, împreună cu Centrul Cultural și Muzeul Maramureșan.

Sursă: Facebook / Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă Marmația

CITEȘTE ȘI:
Ioan Pop: ”La Grupul Iza niciodată nu s-a căutat perfecțiunea. Noi vrem autenticul!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.