Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” (Sursă: Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”)

Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania a sărbătorit în acest an 65 de ani de existenţă. Eveniment marcat printr-un concert extraordinar desfăşurat în Baia Mare, care a durat, precum în povești, trei zile. ”De la Botez şi până la Nunta din Oaş şi Ţara Lăpuşului, de la baladă şi până la Învârtită şi Tropotită, de la «Floarea de colţ» a lui Ducu Bertzi şi până la «Mociriţa» Angelei Buciu, interpretată în acest concert de AMI, evenimentul prin care Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania a sărbătorit 65 de ani de existenţă a bucurat inimile maramureşenilor şi nu numai”, se arată în comunicatul TVR.

Mare parte din acest eveniment a putut fi vizionată de iubitorii de folclor din întreaga ţară la TVR 1, în cadrul emisiunii „Tezaur folcloric”. Azi, 24 aprilie, de la ora 12.00, la TVR 1, veți putea descoperi povestea celor 4 țări ale Maramureşului: Ţara Chioarului, Ţara Lăpuşului, Maramureşul Voievodal şi Ţara Codrului.

”Spusă cu atâta măiestrie şi naturaleţe de Măriuca Verdeş, o interpretă şi culegătoare de folclor din zona Maramureşului, partener de prezentare fiindu-i Mihai Morar, băimărean la rândul lui. Grupuri tradiţionale şi mari artişti din acest colţ de ţară ne poartă, cu gândul şi sufletul, pe uliţele copilăriei şi ale satului tradiţional: Paula Seling, Maria Casandra Hauşi, AMI, Ducu Bertzi, Grigore Leşe, Coconii Maramureşului şi, bineînţeles, gazda evenimentului, Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania (coregrafi Lavinia Paşca şi Dani Bota), orchestra condusă de Eduard Albina”, menționează sursa citată.

În anul 1959 a fost înfiinţat, sub denumirea de Ansamblul de cântece şi dansuri Maramureşul, Ansamblul Folcloric Naţional ”Transilvania” de azi, care s-a dezvoltat în spiritul cultivării şi promovării valorilor naţionale autentice.

Mai multe, aici.

Sursă informații: TVR. Facebook /   Foto: Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”

Sursă foto: Facebook / Mihai Morar

CITEȘTE ȘI:
Mihai Morar: ”Am simțit cum m-am îmburdat în Raiul Maramureșului”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.