Proiectul cultural ”poARTA MARAMUREȘEANĂ II” a ajuns la final. Unul dintre produsele finale este albumul foto care valorifică porțile maramureșene din 13 localități din subzona Mara – Cosău. Este vorba despre: Valea Stejarului, Berbești, Ferești, Giulești, Mănăstirea, Sat Șugatag, Hărnicești, Mara, Hoteni, Ocna Șugatag, Sîrbi, Văleni, Cornești. ”Ca o noutate față de primul album, care valorifica porțile din alte localități, este contribuția doamnei dr. Livia Ardelean, consilier superior la Serviciul Județean Cluj al Arhivelor Naționale, respectiv poarta de lemn din Maramureș văzută în documentele de arhivă”, se arată pe contul proiectului.
În 1 aprilie 2022 a început implementarea proiectului cofinanțat de AFCN ”poARTA MARAMUREȘEANĂ II”. O continuare a ceea ce Muzeul Maramureșan a început în 2018. ”Obiectivele proiectului au în vedere consolidarea dialogului cultural dintre meșterii populari și elevi / studenți / turiști / localnici”, menționează sursa citată. Totodată, proiectul s-a concentrat pe creșterea accesului publicului la cultură, promovarea și consolidarea dialogului cultural prin organizarea unor workshopuri interactive, obiectiv facilitat de prezența unui atelier de tâmplărie în Muzeul satului maramureșean „Mihai Dăncuș”, realizat în cadrul proiectului meșteșugART MM, cofinanțat tot de AFCN.
”poARTA MARAMUREȘEANĂ I” a culminat cu apariția în 2018 a albumului foto care cuprinde 100 de porți din Vadu Izei, Desești, Breb, Budești și Călinești.
Mai multe despre proiect, aici.
Sursă informații și foto: Facebook / Poarta Maramureșeană

CITEȘTE ȘI:
Proiectul cultural ”poARTA MARAMUREȘEANĂ”, ediția a doua