Chef Adi Hădean oferă câteva sfaturi simple și utile pentru a vă organiza înțelept cămara și frigiderul pentru cele două săptămâni de izolare la domiciliu recomandate de autorități.

”Cum ar veni, un plan alimentar pe 14 zile, bazat pe mâncăruri neperisabile și pe puținele lucruri fresh care pot rămâne fresh mai mult de 24 de ore”, arată Hădean pe site-ul oficial.

• Ține curate locurile de depozitare. Dacă stai într-o casă care suferă la capitolul acesta, scoate farfuriile și cratițele din dulapuri și depozitează în acestea uleiul, oțetul, eventual vinul (dacă ai fost destul de deștept cât să cumperi), pentru a le feri de lumină.

• Odată ce ai desfăcut o pungă de făină, mălai sau zahăr, ai grijă să le închizi ermetic până le termini, fie cu clipsuri, fie în borcane cu garnitură din cauciuc. Pe de o parte le ferești de umezeală, pe de altă parte ții dăunătorii la distanță.

• Nu pleca la cumpărături fără o listă, făcută pe baza inventarului alimentelor pe care le ai deja în casă, altfel vei sfârși prin a cumpăra tot felul de chestii pe baza impulsului de moment, lucruri de care poate n-ai neapărat nevoie. “Iau să fie” nu e o strategie, e debandadă.

• Ține cont de regula FIFO, “first in, first out”, mai ales când vine vorba de alimente care expiră repede. Adică, primul lucru pus în frigider trebuie să fie primul consumat. Ia mereu de la spatele raftului, nu din față, pentru că altfel vei amâna folosirea alimentelor mai vechi până când se vor plictisi de tine, își vor scoate piciorușele prin ambalaje și vor pleca să declanșeze o pandemie doar a lor.

• Nu găti mai mult decât știi că vei mânca în ziua aceea și refolosește tot ce poți. Și poate ar fi cazul să lași mofturile și să mănânci de 3 ori dintr-un fel de mâncare dacă ți-au căzut mai multe paste în apă (de exemplu). Până la urmă, sustenabilitatea reală, nu aia de hipsteri, e una dintre lecțiile importante pe care le putem re-învăța cu ocazia fiecărei crize majore.

Citiți aici toate ponturile și rețetele sugerate de Chef Adi Hădean ”pentru o carantină suportabilă”.
Sursă informații: adihadean.ro
Sursă foto: Facebook / Adrian Hadean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.