Parte din proiectul ”Artă-mă”, care a debutat în luna august la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», ARTelierele își propun să reinterpreteze atelierele de pictură și modelaj dedicate copiilor și tinerilor.

Activitățile creative uzuale sunt puse în valoare de magia culorilor și a simțurilor și transformate în experiențe de neuitat. Participanții vor cunoaște și vor utiliza cromatica inspirată de peisajele și motivele picturale ale Centrului Artistic, care va prinde viață într-un show de artă și culoare susținut de magicianul Andrei Babici.

ARTelierele vor avea loc la sediul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» (str. 1 Mai nr. 8), conform următorului program:

  • sâmbătă, 25 septembrie, ora 11.00: atelier de desen & spectacol de artă și magie susținut de Andrei Babici;
  • duminică, 26 septembrie, ora 11.00: atelier de pictură & experiență multi-senzorială de vizitare a expoziției permanente.

Participarea la ARTeliere este gratuită și se face exclusiv pe baza înscrierii la numărul de telefon cu tarif normal 0749-730986 (luni – vineri, între 9.00 și 16.00).

Până în 23 septembrie, voluntarii Yellow Shirts, însoțiți de un cavaler misterios, aduc ARTelierele pe străzile Băii Mari și vă oferă un strop de artă… la pachet! Întâlniți-i și primiți gratuit planșele tip carte de colorat în care veți recunoaște contururi ale picturilor din Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Căutați-le în galeriile muzeului, recunoașteți peisajele citadine băimărene și colorați-le după bunul vostru plac. Artă-mă!

Proiectul ”Artă-mă” are ca scop promovarea patrimoniului cultural al Băii Mari din perspectivă artistică, în vederea creșterii nivelului de educație plastică și a dezvoltării unui sentiment de patriotism local la nivelul comunității. Pe termen lung, urmărește implicarea mai activă a locuitorilor în viața cetății, educarea și dezvoltarea spiritului civic și cultural.

Proiectul, realizat în parteneriat cu Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», este finanțat de Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Baia Mare (program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Oradea) și de Municipiul Baia Mare (finanțare nerambursabilă de la bugetul local, în domeniul cultură).

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.