Într-o perioadă delicată, în care îngrijorarea ne dă tuturor târcoale, oricât am fi de puternici, important e să încercăm să privim înainte. Acest impas care a ajuns să ne priveze de multe din bucuriile simple, obișnuite, ale vieții de zi cu zi se va sfârși. Nici o stare neprielnică nu durează o veșnicie. La un moment dat ea își va face virusul pachet și va pleca din viețile noastre.

Poate că atunci când vom reveni la viața de dinainte de coronavirus vom prețui altfel micile bucurii de zi cu zi care înainte treceau pe lângă noi oarecum nebăgate în seamă. Poate că vom învăța să iubim altfel fiecare moment care ne desenează zâmbete pe chip și în suflet. Poate că vom înțelege că oricât ar fi de greu trebuie să ridici fruntea, să privești înainte și să mergi mai departe. Obstacolele nu le depășești cu lamentări, ci cu încredere în tine, cu optimism, cu speranță.

”Vom iubi tot ceea ce până acum ni se părea banal. Fiecare secundă ne va fi fără preț. Înotatul în mare, asfințitul soarelui, răsăritul, toasturile, râsetele. Vom râde din nou împreună”, a fost mesajul de zilele trecute al Papei Francisc, privind spre vremea post-cononavirus. Da, poate că vom învăța să iubim tot ceea ce până acum ni se părea banal. Avem nevoie de asta, de a învăța să iubim până și cele mai mărunte lucruri care, adunate, ne pot însenina viața în fiecare zi. (T.V.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.