”Satelix este aici: un spectacol digital full-dome ultraspecial. Data lansării spre inimile dvs.: 1 septembrie”, anunță reprezentanții Planetariului Baia Mare.

Satelix este un spectacol nou-nouț de planetariu, care dezvăluie importanța sateliților.

”Sunt alături de noi toată ziua. Când ne trezim, când mergem la școală, la serviciu sau într-o călătorie și – de asemenea – seara, când suntem în familie. Și noaptea? În întunericul nopții, ei ne păzesc în timp ce dormim. Fără aceștia, nu am avea navigație în mașinile sau telefoanele noastre mobile, previziuni meteo precise și, de fapt, multe articole de zi cu zi. Te întrebi, oare ce sunt aceștia? Sunt, desigur, sateliții artificiali!

Obișnuiam să rătăcim pe continente și oceane, pentru a ne extinde în fiecare colț al planetei noastre. Nu cu mult timp în urmă, ca niște călăreți cerești din basme, am cucerit atmosfera Pământului. Și acum… acum devenim rătăcitori într-o nouă lume vastă, numită univers. Tehnologiile comunicațiilor prin sateliți ne ajută în fiecare zi. Acestea sunt simbolul cooperării internaționale de pe continent. Și s-ar putea să ne permită să trăim pe această planetă încă un mileniu. Nu credeți?”, spun cei de la Planetariul Baia Mare care vă invită să aflați aproape totul despre sateliți datorită lui… Satelix.

”Pentru început, acest spectacol digital full-dome va fi difuzat la cerere, vizitatorilor interesați de această tematică, sau va fi alăturat demonstrației clasice de planetariu! După care vom creiona o poziție orară unică pentru acest show”, anunță sursa citată.

La realizarea Satelix a participat și Planetariul Baia Mare, alături de planetariile din Brno (Cehia), Hamburg (Germania), Hurbanovo (Slovacia), Zielona-Gora (Polonia), Budapesta (Ungaria), în cadrul unui proiect european din Programul Erasmus Plus, co-finanțat de Uniunea Europeană.

Sursă informații, foto și video: Planetariul Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.