Peste 200 de copii cu vârste între 6 și 15 ani au participat la tabăra de știință ”Astronomicus” organizată de Planetariul Baia Mare.

Iulie a fost la Planetariul Baia Mare luna dedicată taberei estivale. ”O tabără de experimente științifice – optice, mecanice, electrice și electronice -, toate punând în scenă aplicații ale fizicii, prezentate într-un mod interactiv, cu extrem de multă răbdare de către prof. Andrei Avram pentru o generație cu totul specială”, spun organizatorii.

Peste 200 de copii cu vârste între 6 și 15 ani, în patru sesiuni de câte patru zile, împărțiți pe două grupe de vârste, au primit – în cadrul unor ateliere tematice, din care astronomia și experimentele optice nu au lipsit, o lecție de cunoaștere prin experimentare. Fiecare zi de program a cuprins două ore de activitate, din care 30 minute fiind alocate unei proiecții digitale full-dome de planetariu, iar 90 de minute fiind destinate aplicațiilor practice ale științei, în cadrul unui atelier interactiv de demonstrații și proiecte personalizate, coordonat de Andrei Avram.

”Putem spune că, după pauza de un an, programul educațional Astronomicus de la Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare a fost un succes major, cu beneficii nete pentru toate părțile implicate”, menționează cei de la Planetariu.

Sursă informații, video și foto: Planetariul Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.