Placebo (Credit: Dan Cristian Popovici)

Weekend-ul de teatru începe în această săptămână încă de mâine. Cu o ”Floare de cactus”. Culminează duminică, atunci când – de Ziua Mondială a Teatrului – Municipalul băimărean propune ”Placebo”. Spectacol inclus în Campania Națională ”Artiștii pentru Artiști” inițiată de UNITER. Dar să le luăm pe rând…

Credit: Dan Cristian Popovici
”Floare de cactus” sau două ore de comedie efervescentă

Joi, 23 martie, de la ora 19.00, publicul este invitat la comedia ”Floare de cactus” de Pierre Barillet & Jean-Pierre Grédy. Regia, Daniel Vulcu. În distribuție: Dragoș Călin, Sanda Savolszky, Denisa Blag, Alex Macavei, Dorin Griguța, Wanda Farkaș, Ioan Costin și Larisa Miskolczi. ”Un adevărat roller-coaster teatral, o comedie efervescentă, cu oameni obișnuiți, construită în jurul unor cupluri ce durează cât bulele unei șampanii de calitate”, se arată în prezentarea spectacolului. Beneficiind de ecranizări celebre cu încasări record, ”Floare de cactus” nu are vârstă. Cele două ore de râs ”se administrează” în sala Studio. Bilet: 20 lei/10 lei pentru elevi, studenți, pensionari.

100 de minute cu… ”pui mic”

Vineri, 24 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Municipal Baia Mare este programat spectacolul ”Grasu’ Contrabasu’”. O comedie de Ion Sapdaru. Regia, Radu Dinulescu. ”Pui mic, Țoancă, Biluță… sunt câteva porecle la care răspunde Pompiliu, 36 de ani, obez și necăsătorit. Are poftă de mâncare, mai puțin poftă de viață. De la vârsta de șase ani a încăput pe mâna celor trei mătuși mămoase”, cam de aici începe povestea. Din distribuție fac parte actorii Andrei Han, Claudia Revan, Aurora Prodan, Diana Podăreanu și Rodica Pașca. Spectacolul se joacă în sala mare. Durează 100 de minute. Bilet: 20 lei/10 lei pentru elevi, studenți, pensionari.

Credit: Dan Cristian Popovici
O capră, trei iezi, un lup și niște incantanții

Pentru cei mici, vor avea loc sâmbătă, 25 martie, două reprezentații ale spectacolului ”Capra cu trei iezi”. Regia, Iulian Bulancea. De la orele 10.00 și 11.30. La Teatrul de Păpuși. Credeați că știți povestea?! Poate că da, poate că nu. ”Prin incantații, supranaturalul e chemat să pună ordine în universul casnic al caprelor, perturbat de forțele răului întruchipate de Cumătrul Lup. Metafore vizuale puternice, filon folcloric sugestiv, păpuși stilizate, univers sonor live vin să contureze magic cunoscutul basm al lui Ion Creangă”, așa este descris spectacolul. Care îi are în distribuție pe Camelia Strat, Sonia Codorean, Irina Oțoiu, Liliana Voș, Ruxandra Lăzărescu, Carmen Bulancea, Alin Albu, Vlad Crișan și Iulian Bulancea. Povestea e spusă în 50 de minute. Biletul costă 7 lei.

Înapoi în anii ’90

Sâmbătă, 25 martie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Municipal Baia Mare se deapănă ”Povești din bucătărie”. O creație colectivă a actorilor din distribuție. În regia lui Cristian Ban. Spectacolul ”îşi propune să aducă în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria copilăriei fiecăruia dintre noi, dar, în acelaşi timp, reușind să facă o radiografie a uneia dintre cele mai confuze perioade din istoria recentă a României: anii ’90”. Din distribuție fac parte actorii Inna Andriuca, Denisa Blag, Eduard Bîndiu, Alexandra Vanci, Dragoș Călin, Mircea Gligor și Petru Damșa. Spectacolul se joacă cu publicul pe scenă. Durează 90 minute. Bilet: 20 lei/10 lei pentru elevi, studenți, pensionari.

”Placebo”, în Campania Națională ”Artiștii pentru Artiști”

Duminică, 26 martie, de la ora 19.00, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, în sala mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul de dans contemporan ”Placebo”. Concept, coregrafie și light design – Arcadie Rusu. Spectacol inclus în Campania Națională ”Artiștii pentru Artiști”. Campanie ajunsă la ediția a XIX-a și inițiată de UNITER. Iniţiată în 2002, se dorește ”un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii cu probleme de existenţă şi un semnal pentru public şi autorităţi în legătură cu situaţia acestora şi demnitatea lor”, menționează reprezentanții Municipalului băimărean. Toate încasările rezultate din vânzarea biletelor vor fi donate Fondului de Solidaritate Teatrală pentru susţinerea financiară a artiştilor aflați în situații de viață delicate.

Ce este ”Placebo”? Răspunde chiar Arcadie Rusu: ”Este medicamentul minții noastre, care poate vindeca organismul de afecțiuni. Este speranța, conștientă sau inconștientă, că ne vom însănătoși. Placebo este metafora căutării unui tip de vindecare alternativă. ”Este pastila de care medicina clasică a uitat, preocupată să ne trateze simptomele și nu cauza”. În distribuție: Alex Macavei, Alina Coteț, Brianna Waltner, Carla Waltner, George Pop, Raul Hotcaș, Roxana Florescu. Spectacolul durează 60 de minute. Prețul unui bilet este 20 lei.

Sursă informații și foto: Teatrul Municipal Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
PLACEBO | ”Consider evenimentul un fenomen extraordinar, un miracol” (Arcadie Rusu) | video, foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.