Cea de-a 9 ediţie şi ultima a actualului sezon „Petrecere cu cântec”, difuzată pe 16 iunie, de la ora 21.00, o aniversează pe Angela Buciu, un adevărat simbol al Maramureșului. A fost 60 de ani în slujba folclorului, dar s-a arătat preocupată și de alte lucruri, culegând folclor, datini, obiceiuri tradiţionale, cercetând costumele populare din zona Maramureşului și nu numai.

„La 60 de ani de la debutul la radio şi televiziune, Angela Buciu continuă să cânte Maramureşul aşa cum îl cunoaşte, aşa cum îl poartă în inimă. Duminică, marea artistă deschide porţile sufletului cu talentul său unic! Vă aştept să ne bucurăm împreună, într-o seară perfectă, doar aici, la Petrecere… cu cântec!”, ne invită Iuliana Tudor la ediţia de săptămâna aceasta a emisiunii pe care o realizează şi prezintă la TVR 1. Artişti care au devenit modele pentru multe generații de tineri și care, prin tot ce au făcut de-a lungul carierei lor, lasă o moștenire culturală importantă, sunt protagoniştii emisiunii „Petrecere… cu cântec!”, pe care vedeta TVR ne-o propune în fiecare duminică seară, la TVR 1.

În 60 de ani de cântec, Angela Buciu a devenit un adevărat simbol al Maramureșului. Reprezentantă de frunte a cântecului maramureșean, Angela Buciu e şi o promotoare neobosită a folclorului în general.  În această ediţie, acompaniamentul muzical şi coregrafia momentelor artistice sunt asigurate de Ansamblul Transilvania, director Iuliana Dragoş, dirijor Eduard Albina. Nu lipsesc imaginile din arhiva Televiziunii Române, detalii mai puţin cunoscute despre viaţa şi cariera Angelei Buciu, momentele muzicale în premieră, duetele inedite și, ca la orice aniversare, sărbătorita are parte și de surprize..”, anunță cei de la TVR.

FOTO tvr.ro

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.