14 februarie este Ziua Internațională a Cărții Dăruite. ”Importanța acestei zile este de a împărtăși dragostea pentru carte, de a dărui cartea cât mai multor persoane, de a crește accesul la carte și pasiunea pentru lectură”, menționează reprezentanții Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare.

În fiecare an, începând din 2018, cei de la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” inițiază proiecte care au ca obiectiv oferirea de cărți, marcând astfel Ziua Internațională a Dăruirii de Carte. În acest an a fost demarat proiectul ”Boost communities”, ce presupune ”premierea cu cărți a patru biblioteci publice locale din județul Maramureș, care au participat la proiecte naționale, au organizat activități formative, concursuri etc., având un impact deosebit în comunitatea pe care o deservesc”, anunță reprezentanții Bibliotecii Județene.

Bibliotecile care se pot bucura de o generoasă donație de carte sunt cele care au participat, pe parcursul anului 2020, la proiectul ”Code kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, implementat la nivel național de către Fundația Progress, cu sprijinul financiar al Romanian – American Foundation, în parteneriat cu Simplon România, prin intermediul rețelei de biblioteci publice din țară.

Astfel, 400 de volume au fost dăruite Bibliotecii Comunale Copalnic Mănăștur; 378 de volume a primit Biblioteca Orășenească Ulmeni; 230 de volume au ajuns la Biblioteca Comunală Rona de Sus, în timp ce Bibliotecii Comunale ”Mihai Cupcea” Budești i-au fost oferite 154 de volume. Acestea reprezintă cuantumul de cărți ce ar fi trebuit achiziționat anul trecut de fiecare bibliotecă, conform Legii Bibliotecii nr. 334/2002.

Proiectul ”Code kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” oferă posibilitatea copiilor din mediul rural și urban mic să-și dezvolte competențele digitale, de robotică și STEM, precum și să se implice activ în viața comunității în cadrul unor cluburi de coding, deschise în județul Maramureș la bibliotecile publice menționate anterior.

Sursă informații: Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare. Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Când ai dăruit cel mai recent o carte?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.