Peste 7.000 de kituri cuprinzând materiale de protecție, în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, au ajuns azi la o parte dintre unitățile administrativ-teritoriale din județ, urmând ca restul până la 35.000 să fie distribuite mâine.

În ședința de îndată a Consiliului Județean Maramureș, care a avut loc săptămâna trecută, s-au aprobat măsurile pentru punerea în aplicare a prevederilor Hotărârii nr. 15/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se referă la ajutorarea unor categorii de persoane vulnerabile, prin distribuirea de kituri cuprinzând materiale de protecție, în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Fiecare astfel de kit cuprinde măști, mănuși, dezinfectanți, dar și produse pentru igiena personală. Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani, persoanele care beneficiază de ajutor social, persoanele cu venituri reduse, persoanele cu dizabilități sau însoțitori ai acestora, precum și alte categorii de persoane defavorizate/nevoiașe.

Peste 7.000 de kituri au ajuns azi, 15 aprilie, la o parte dintre unitățile administrativ-teritoriale din județ, urmând ca restul, până la 35.000 să fie distribuite mâine, 16 aprilie.

Pentru procesul de distribuire au fost stabilite șase trasee, până în prezent fiind acoperite două dintre ele. Astfel, pachetele au ajuns în Țara Codrului, în UAT-urile: Ardusat, Fărcașa, Gârdani, Ariniș, Asuaju de Sus, Băița de Sub Codru, Băsești, Bicaz, Oarța de Jos, Ulmeni, Sălsig. Au ajuns și în Țara Lăpușului, la UAT-urile: Groși, Dumbrăvița, Copalnic Mănăștur, Cernești, Târgu Lăpuș, Cupșeni, Băiuț, Suciu de Sus, Groșii Țibleșului, Coroieni, Vima Mică și Lăpuș.

Mâine, 16 aprilie, vor ajunge peste 20.000 de kituri în Maramureșul Istoric, regiune pentru care au fost gândite trei trasee distincte. Primul traseu cuprinde UAT-urile: Cavnic, Budești, Călinești, Strâmtura, Rozavlea, Șieu, Poienile Izei, Botiza, Bogdan Vodă, Ieud, Dragomirești, Săliștea de Sus, Săcel, Bârsana, Oncești. Pe cel de-al doilea traseu din această regiune au fost incluse localitățile: Baia Sprie, Desești, Giulești, Ocna Șugatag, Vadu Izei, Sighetu Marmației, Sarasău, Câmpulung la Tisa, Săpânța și Remeți.
Cel de-al treilea traseu din Maramureșul Istoric cuprinde localitățile de pe Valea Vaserului, respectiv: Borșa, Moisei, Vișeu de Sus, Vișeu de Jos, Ruscova, Repedea, Poienile de sub Munte, Leordina, Petrova, Bistra, Rona de Sus, Rona de Jos și Bocicoiu Mare.

Tot mâine, peste 7.000 de kituri ajung în Țara Chioarului, în localitățile: Tăuții Măgherăuș, Cicârlău, Seini, Recea, Satulung, Mireșu Mare, Șomcuta Mare, Valea Chioarului, Coltău, Săcălășeni, Coaș, Remetea Chioarului și Boiu Mare.

Distribuirea efectivă a kiturilor către categoriile de persoane vulnerabile identificate este posibilă cu sprijinul voluntarilor organizațiilor partenere Consiliului Județean Maramureș în acest proiect, respectiv Crucea Roșie Română – Filiala Maramureș și Serviciul de Ajutor Maltez în România – Sucursala Baia Mare.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Consiliul Județean oferă 35.000 de kituri cu materiale de protecție persoanelor vulnerabile din Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.