Potrivit estimărilor UNICEF, peste 480 de bebeluși se vor naște în România azi, în prima zi a lui 2021 – an pe care UNICEF îl dedică ”eforturilor de a reimagina o lume mai bună pentru copii”.

”Bebelușii români vor reprezenta 0,13% din cei 371.504 copii care se vor naște, potrivit estimărilor, în ziua de Anul Nou. Se preconizează că aceștia vor avea, în medie, o speranță de viață de 93 de ani”, se arată în comunicatul UNICEF.

”Lăsând în urmă provocările anului 2020 și privind înainte la oportunitățile anului 2021, acum este momentul să ne imaginăm și să construim o lume mai bună pentru cei care vor moșteni ceea ce construim pentru ei azi”, a declarat Gabriel Vockel – reprezentant adjunct al UNICEF în România.

2021 reprezintă cea de-a 75-a aniversare a UNICEF. Pe parcursul întregului an, organizația și partenerii ei vor marca această aniversare cu evenimente și declarații ce vor sărbători trei sferturi de secol în care copiii au beneficiat de protecție împotriva conflictelor, a bolilor și a excluziunii și de promovare a dreptului lor la supraviețuire, sănătate și educație.

Comunicatul integral este disponibil aici.

Sursă informații: UNICEF. Imagine de saftladen de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.