A XVII-a ediție a concursului regional de matematică „Tinere Speranțe” a avut loc timp de două zile la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Baia Mare. Peste 300 de elevi din Cluj, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Maramureș au participat. Peste 100 de cadre didactice au fost implicate.

”Competiția a fost o oportunitate pentru elevi de a-și demonstra cunoștințele, intuiția și gândirea creativă în rezolvarea problemelor, atât la proba pe echipe, cât și la proba individuală.

Formă de colaborare, dar și de întrecere academică, în care efortul comun și distribuirea sarcinilor, precum și capacitatea de concentrare, de abstractizare și de aplicare în contexte noi a cunoștințelor sunt extrem de importante și conduc spre performanță, concursul urmărește să le ofere elevilor experiența întâlnirii fericite cu matematica, în acord cu părerea marelui matematician Grigore Moisil care afirma că «un matematician face matematică fiindcă vede în matematică ceva frumos, ceva interesant, ceva care îi place, ceva care îi e drag, ceva care îl tulbură, îl face să gândească, să mediteze, să viseze»”, precizează reprezentanții Școlii ”Iorga”.

Concursul s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și cu Societatea de Știinte Matematice din România. Și a beneficiat de susținerea Consiliului Județean Maramureș.

Premiile pe echipe, aici. Premiile individuale, aici.

Sursă: Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Lucacistul Victor Dragoș, cel mai mare punctaj printre liceenii participanți la Concursul Interjudețean de Matematică „Argument”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.