În anul școlar 2023/2024 peste 1.000 de copii au participat la programul de educație ”Muzeul Viu”, anunță organizatorii de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș. Temele propuse pentru această ediție au fost: Vânătoare de comori; Povestea vasului de lut; Bresle, meșteșuguri și meșteșugari; Călătorie în lumea monedelor; Ateliere de Crăciun; Mărțișor pentru mama; Ateliere de Paști.

Au participat elevi de la Școlile Gimnaziale ”Dimitrie Cantemir”, ”Nichita Stănescu”, ”Octavian Goga”, ”Al. I. Cuza”, ”Nicolae Iorga”, ”Avram Ianccu”, ”George Coșbuc”, ”Alexandru Ivasiuc”, de la Colegiul de Arte și Liceul cu Program Sportiv, de la Grădinița ”Otilia Cazimir” – toate din Baia Mare, de la școli din Baia Sprie, Recea, Cetățele, Șișești, Șurdești.

Echipa Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș implicată în programul educațional ”Muzeul Viu” în acest an școlar a fost formată din educatorul muzeal Alina Filip – coordonatorul programului, conservatorii Viorica Mendre și Monica Ghiman, muzoegrafii Oana Leșiu și Raul Cardoș.

”Ne bucurăm că și în acest an școlar programul de educație muzeală «Muzeul Viu» s-a încheiat cu succes! Am avut alături de noi doamne profesoare devotate și copii foarte isteți și cuminți”, concluzionează reprezentanții muzeului din Baia Mare.

Mai multe detalii, aici.

Sursă: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

În 1904, la parterul Hotelului Ștefan se inaugura Muzeul Orășenesc Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Prima donație pentru Muzeul Orășenesc Baia Mare era făcută în 1898

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.