Elevii de clasa a VIII-a susțin simularea evaluării naționale. Azi are loc proba scrisă la limba și literatura română. Mâine este programată proba scrisă la matematică. În 7 februarie va fi susținută proba la limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate în 23 februarie.

Probele încep la ora 9:00. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an. Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Sursă: Ministerul Educației

CITEȘTE ȘI:
109 elevi la presimularea examenului de admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.