Pe cea mai populară esplanadă din Washington începe mâine cel mai mare festival românesc din America. „Weekend-ul românesc de la Washington” / ”Romanian Weekend at The Wharf”. Dedicat celebrării Parteneriatului Strategic cu SUA. Trei zile de muzică și dans, de expoziții și ateliere, de degustări de bucate tradiționale și vinuri alese.

În perioada 12-14 iulie, la Washington are loc a treia ediție a evenimentului „Weekend-ul românesc de la Washington” / ”Romanian Weekend at The Wharf”. ”Cel mai mare proiect de diplomație culturală al României în Statele Unite, dar și cel mai mare festival românesc din America”, se arată în comunicatul Ambasadei României în SUA. Proiectul se înscrie în programul anual inițiat și coordonat de Ambasada României „România – SUA: Un parteneriat pentru noi orizonturi economice. De 20 de ani împreună sub umbrela NATO”.

„Weekend-ul românesc de la Washington” propune publicului ”o ofertă culturală diversă, accesibilă și atractivă, punând accentul pe unicitatea și spectaculosul culturii tradiționale românești, pentru care există un mare interes în rândul americanilor”, menționează sursa citată.

Ca în fiecare an, publicul se va putea bucura de concerte, spectacole de dans, lecturi performative, expoziții de cărți românești în traducere engleză, demonstrații meșteșugărești, activități pentru copii, expoziții de haine și bijuterii inspirate de forme tradiționale, degustări de bucate specifice și vin. Organizate toate pe eleganta esplanadă ”The Wharf”, una dintre cele mai populare și în vogă zone din Washington, D.C., situată pe malul râului Potomac, nu departe de Capitoliu. Accesul va fi gratuit, iar evenimentele se adresează tuturor vârstelor.

Maramureșul este prezent ca de fiecare dată. Va performa Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”. De asemenea vor avea loc demonstrații de olărit susținute de maestrul olar Vasile Chira din Cărbunari și demonstrații de sculptură în lemn oferite de meșterul Ioan Bârsan.

„Weekend-ul românesc de la Washington” este organizat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii și Institutul Cultural Român din New York, împreună cu Consiliul Județean Maramureș și The Wharf, cu sprijinul generos al mai multor sponsori și parteneri locali.

Programul complet al festivalului, aici.

Sursă informații: Ambasada României în SUA

CITEȘTE ȘI:
Washington cu iz de Maramureș | video, foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.